Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 14:43

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 79 80 81 82 83 ... 115 116 »

З  метою підвищення ролі педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів у виконанні основних завдань, визначених Законом України "Про позашкільну освіту" відбувся перший (районний) етап Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів "Джерело творчості" у  номінації "Керівник гуртка - 2014". За підсумками конкурсу переможцем стала Матвєєва Ірина Михайлівна, керівник гуртків науково-технічної творчості Бродівського районного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.


Переглядів: 361 | Додав: Адміністратор | Дата: 16.01.2014

Завершився другий (обласний) тур Всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2014". За підсумками конкурсу лауреатами стали:  у номінації "трудове навчання" - Волощак Оксана Романівна, учитель Ясенівської ЗОШ І-ІІІ ст., у номінації "географія" - Ковальчук Марія Іванівна, учитель Бродівської СЗОШ І-ІІІ ст. №2 з вивченням англійської мови з 1 класу. Вітаємо! Бажаємо творчих злетів!

Переглядів: 332 | Додав: Адміністратор | Дата: 16.01.2014

На базі Голосковицького НВК відбулось спільне засідання методичних об'єднань вчителів української мови та літератури і класних керівників Заболотцівського освітнього округу «Використання особистісно-орієнтованих освітніх технологій як провідний напрям діяльності вчителя-словесника та класного керівника». Мета засідання – виявити оптимальні методи та форми взаємодії вчителя й учня. Розпочала семінар завідувач РМК Н.Антоненко,  яка наголосила на актуальності впровадження педагогічних технологій, що сприяють особистісно-зорієнтованому навчанню та вихованню. З теоретичними матеріалами «Технології особистісно-зорієнтованого навчання та виховання» перед учасниками семінару виступили методист РМК Заяць Л.В. та учитель української мови та літератури Мартинець І.В. Учасники засідання мали можливість відвідати свято «Бо прийдуть до тебе зимові празники в гості», підготовлене  вчителями-словесниками Мартинець І.В. і Штеюк О.Б. та учнями Голосковицького НВК. Усі члени методоб’єднань стали активними учасниками ділової гри «Склади пазл», яка поглибила знання педагогів щодо форм роботи  в аспекті особистісно-орієнтованого навчання і виховання та додала святкового настрою.




 

Переглядів: 403 | Додав: Адміністратор | Дата: 16.01.2014

На базі Корсівскої ЗОШ І-ІІ ст. відбулося засідання Лешнівського міжшкільного методоб’єднання класних керівників "Формування національної свідомості й самосвідомості школярів". Розпочинаючи засідання, завідувач РМК Антоненко Н.В. наголосила на важливості національної ідеї у  змісті виховної роботи класних керівників. У своєму виступі керівник методоб'єднання Онищук О.В. акцентувала увагу на практичному спрямуванні виховної роботи в аспекті збереження звичаїв та традицій нашого народу. Засідання завершилось обговоренням даного питання за круглим столом, на якому класні керівники Шнирівської ЗОШ І-ІІІ ст., Конюшківської ЗОШ І-ІІ ст. Іващук М.А. та Проненко О.М. поділились власним досвідом щодо  формування національної свідомості школярів. Учні 6-9 класів Корсівської ЗОШ І-ІІ ст. разом з класними керівниками Кліпарчук І.Д. та Баглай Н.Я. запросили гостей переглянути виховний захід "Є вареники у хаті – в Україні все гаразд". Вихованці школи ознайомили присутніх не лише з історією вареника, а  й провели майстер-клас з виготовлення національної страви, показавши свої кулінарні здібності і побажавши, щоб всі жили, "як вареники в маслі", щоб в родинах був мир і злагода, благополуччя і достаток.  





Переглядів: 360 | Додав: Адміністратор | Дата: 20.12.2013

У Бродівській ЗОШ І-ІІІ ст.№4 відбулося розширене  засідання ради методичного кабінету за участю заступників  директорів шкіл з  навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів району. На засіданні ради методичного кабінету розглянуто наступні питання:

1. Про підсумки ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2013-2014 н. р.

2. Про пошуково-дослідницьку діяльність учнів загальноосвітніх навчальних закладів у процесі вивчення суспільствознавчих дисциплін.

3. Про співпрацю бібліотекаря і педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів  з метою реалізації навчальних програм.

4. Про підсумки проведення  районного туру Всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2014".

5. Про схвалення досвіду роботи вчителя біології Білявецької ЗОШ І-ІІ ст. Шпотюк Оксани Йосипівни з проблеми "Формування здоров'язберігальних компетентностей у навчально-виховному процесі з біології".

6. Про схвалення досвіду роботи вчителя біології Суховільської ЗОШ І-ІІІ ст. Крук Юлії Степанівни з проблеми "Формування екологічних компетентностей учнів у навчально-виховному процесі з біології".

7.   Про розгляд, схвалення та рекомендація до друку навчально-методичних посібників.






***

У Бродівській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 відбулося засідання районного методоб’єднання вчителів англійської мови "Інноваційні  технології навчання як умова самовдосконалення вчителя та самореалізації учня". Метою роботи було забезпечення науково-методичного супроводу щодо збагачення системи педагогічної діяльності вчителів англійської мови нестандартними підходами, підготовки педагога до інноваційної діяльності, популяризації та розповсюдження ефективної педагогічної практики. У теоретичній частині засідання взяли участь педагоги Бродівської СЗОШ І-ІІІ ст. №2. Губач А.О. розповіла про мотивацію учнів у процесі вивчення іноземної мови, акцентуючи увагу колег на її важливості. Про підходи до диференціації роботи учнів у своїй професійній діяльності говорила Дида О.П. Педагогам була корисною інформація щодо шляхів модернізації навчально-виховного процесу за рахунок впровадження прогресивних інноваційних методик і технологій, підготовлена вчителем Плебанською Є.В. Досвідом роботи поділилися вчителі Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4, демонструючи презентації з проблем, над якими вони працюють. Зокрема, учитель Лозова З.Я. зосередила увагу присутніх на формуванні та вдосконаленні  вмінь читання. Своєю презентацією учитель Чернецька М.В. довела присутнім необхідність використання рольових ігор на уроках англійської мови задля набуття школярами мовленнєвої практики в реальних життєвих ситуаціях.  На особливу увагу заслуговує урок у 5 класі на тему "All about my family", проведений учителем  Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. Лисунець О.С Підсумовуючи роботу засідання, методист РМК Глухенька І.Є. наголосила на важливості використання інноваційних технологій навчання з метою створення умов самовдосконалення вчителя та самореалізації учня у процесі вивчення англійської мови. 





Переглядів: 460 | Додав: Адміністратор | Дата: 20.12.2013

У Бродівській ЗОШ І-ІІІ ст.№4  відбулося засідання постійно діючого семінару-практикуму вихователів груп продовженого дня шкіл міста з проблеми «Запровадження здоров’язбереігаючих технологій у практику роботи ГПД».  У теоретичній частині семінару вихователі ознайомилися з  методичними рекомендаціями «Роль  рухливих ігор у зміцненні здоров’я, підвищення розумової та фізичної працездатності молодших школярів» та «Роль фізкультхвилинок під час самопідготовки», напрацьованими і представленими вихователями Бродівської ЗОШ –ІІІ ст.№4 Г.Квасюк, С.Янчар, О.Юсюк, Г.Соколовська. На практичному занятті, під час відвідування оздоровчої години «Подорож в країну Здоровя», присутні мали змогу ознайомитися із досвідом роботи вихователів ЗОШ №4, як Школи сприяння здоров’ю. Для використання в роботі розроблено буклети «Весела мандрівка в країну розваг» та «Фізкультхвилинки для кожної дитинки».





Переглядів: 379 | Додав: Адміністратор | Дата: 17.12.2013

В рамках  Комплексної програми профілактики і запобігання поширенню пияцтва та алкоголізму серед населення Львівської області проведені превентивно-просвітницькі лекції у Бродівській гімназії імені Івана Труша, СЗОШ І-ІІІст.№2, Бродівській ЗОШ І-ІІІст.№3, Бродівській ЗОШ І-ІІІст. №4, Наквашанській та Суховільській ЗОШ І-ІІІст. керівником Руху "За тверезість життя" УГКЦ, отцем церкви Преображення Господнього Дублянського деканату, керівником реабілітаційного центру "Знамення", лікарем- психотерапевтом Дмитром Польовим. Слухачами заходів стали старшокласники, педагогічні працівники та керівники  вищеназваних навчальних закладів. В ході занять піднесені значущі проблеми: "Чому втрачається контроль над життям?" та дані рекомендації виходу із кризових ситуацій. 

Переглядів: 365 | Додав: Адміністратор | Дата: 13.12.2013

У Паликоровівському НВК відбувся семінар-практикум керівників шкіл І-ІІ ступенів з проблеми "Створення, комплектування та організація діяльності НВК". За давнім українським звичаєм гостей зустрічали  хлібом-сіллю, щирим словом і теплою посмішкою. Дирекція школи зуміла створити належні умови для проведення заходу і подарувати гарний настрій, який не покидав гостей упродовж усього дня. План роботи семінару був насиченим. Його робота розпочалася із вступного слова завідувача РМК Антоненко Н.В., яка  окреслила план семінару і наголосила на важливості створення навчально-виховних комплексів як оптимального шляху збереження мережі навчальних закладів та охоплення дітей різного віку дошкільною освітою. Презентуючи навчальний заклад, директор Паликоровівського НВК Швед Є.В. поділився досвідом роботи, дав корисні поради, настанови керівникам щодо створення, комплектування та організації діяльності НВК. 





З теоретичним підґрунтям проблеми "Специфіка роботи з дітьми, охопленими різними формами здобуття дошкільної освіти" присутніх ознайомила методист РМК Ткачик О.В., акцентуючи увагу керівників шкіл на формах залучення дітей,  які не відвідують дошкільні навчальні заклади, дошкільною освітою. Теоретичний блок семінару-практикуму містив також презентації з досвіду роботи директорів НВК щодо особливостей створення розвивального життєвого простору для дітей дошкільного віку в умовах загальноосвітньої школи. Зокрема, директор Голосковицького НВК Хрипливий В.Ю. розповів про розвивальні осередки групової кімнати дошкільнят, директор Дуб’євського НВК Бай М.М. ознайомила з організацією роботи дошкільної групи з короткотривалим перебуванням дітей у НВК, а вихователь Станіславчицького НВК Кметь О.Б. зупинилася на перевагах дошкільної освіти. Цікавою для учасників семінару став огляд розвивального середовища дошкільної групи Паликоровівського НВК та перегляд практичного заняття "Андріївські вечорниці", підготовленого вихователем Савченко Н.О. В рамках семінару проведено і практичне заняття у формі методичних посиденьок "Талант і творчість – на першу парту". Теоретична і практична частини семінару допомогли керівникам загальноосвітніх закладів І-ІІ ступенів поповнити свій досвід новими ідеями, збагатитися цікавими формами роботи з педагогічними колективом. Підводячи підсумки методичного заходу, завідувач РМК Антоненко Н.В. підкреслила, що повноцінне здійснення завдань розвитку,  навчання і виховання дошкільників значною мірою  визначається  налагодженням  взаємодії дітей і дорослих.





 

Переглядів: 374 | Додав: Адміністратор | Дата: 13.12.2013

В актовій залі Бродівської гімназії імені Івана Труша  чергове засідання вчителів християнської етики району"Формування духовних цінностей у школярів. Проблеми знеособлення людини у  нашому суспільстві. Притчі Христові"  розпочалося зі спільної молитви за Україну,  вступних слів отця Я.  Царика та вчителя християнської етики Загоруйко Н. Й. Мотивом  до драматичних виступів гімназійних  школярів 2-А, 2-Б, 2-В(6) стало завдання: зрозуміти і усвідомити християнську мораль, через  засади правди і свободи, які  Божественний Учитель  подав нам через  притчі. Розкриваючи зміст притч "Про блудного сина", "Про милосердного самарянина", "Про сівача"учні  зосередили увагу на  головній меті: осягнення Царства Божого.  Нарікаючи на несправедливість і немилосердність, які панують у суспільстві, заохочували  прагнути до досконалості, справедливості, доброти і любові.  Методист районного методичного кабінету Сірко Л. В. запропонувала виконати практичну  частину засідання: написати  зразки конспектів уроків "Морально-етичні  цінності молоді. Християнський життєвий вибір людини". Обговорюючи підняті проблеми, вчителі християнської етики наголосили, що наша християнська віра - це підвалина життя, а щасливий є той, хто слухає і виконує Слово Боже. 

***

У Ясенівській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено міжшкільне методичне об’єднання вчителів математики з проблеми «Розвиток самостійності та творчості на уроках математики та позакласних заняттях». Учасники семінару відвідали урок математики у 6 класі «Відсоткові розрахунки», проведений Кохманською Г.М.  Конференція у 11 класі «Числа Фібоначчі і золотий переріз», організована вчителем Дзьобою О.Ю., відзначалася глибоким науковим змістом, пізнавальною активністю учнів, творчістю та неординарністю. Методист РМК Шелест Л.С. ознайомила присутніх із основними вимогами до організації самостійної роботи учнів на уроці. 




Переглядів: 341 | Додав: Адміністратор | Дата: 11.12.2013

В рамках Всеукраїнського тижня права на базі Голубицької ЗОШ І-ІІ ст. відбулося засідання міжшкільного методичного об"єднання вчителів історії та правознавства Підкамінського освітнього округу "Розвиток критичного мислення з питань  дотримання прав людини". З теоретичними питаннями виступили вчителі правознавства Звиженської ЗОШ І-ІІ ст. Оленич Я.В. та Черницької ЗОШ І- ІІ ст. Молінський Ю.І. Глибокий аналіз системного  підходу до викладу  загальнотеоретичних положень та правових норм у нашому суспільстві зробили вчителі правознавства та керівники навчальних закладів Пеняківської ЗОШ І-ІІІ ст. Гнатюк І.Й. і Суховільської ЗОШ І-ІІІ ст. Романич М.В. Правова освіта розглядалася на уроці історії України у 7 класі "Культура Київської Русі наприкінці Х – у першій половині ХІ ст.. "Руська правда". Вчитель історії та правознавства вищеназваного навчального закладу Боярська І.В. разом з учнями наводила  приклади  основних внутрішньо і зовнішньополітичних заходів Володимира та Ярослава, спираючись на звичаєве право та "Руську правду". Підводячи підсумки заняття,  методист РМК Сірко Л.В. та керівник методоб"єднання  Борячок Р.В. закцентували увагу педагогів на важливості  навчання  учнів  вільно оперувати  основними поняттями у сфері правової науки та вміло їх  реалізувати у повсякденному житті.

Переглядів: 353 | Додав: Адміністратор | Дата: 11.12.2013

Copyright MyCorp © 2024