Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 01:06

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 77 78 79 80 81 ... 115 116 »

Відбулося засідання літературної світлиці «Його величність – Слово», присвячене 200-літтю з дня народження Тараса Шевченка. Зустріч розпочав Б.Б.Мартинюк, директор Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3, який наголосив на важливості постаті Кобзаря не лише для літературного процесу, а й для кожного українця. Із вітальним словом до гостей свята звернулася О.В.Рябуш, заступник директора Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3, яка сказала, що хоч минуло 200 років, а ми і зараз чуємо палкий голос Великого Шевченка, а він об'єднує, веде на барикади, вселяє віру в майбутнє. Методист районного методичного кабінету Л.В.Заяць зазначила, що з іменем Тараса сьогодні в світі ідентифікується Україна та українці, а також закликала читати Шевченка, думати над його творами, аналізувати їх і робити висновки, бо ж його слова пророчі, і таки настане час «і на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син і буде мати, і будуть люди на землі».





Ведучі літературної світлиці, вчителі української мови і літератури Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 І.Ю. Шишка та У.М. Загоруйко розповідали про життєвий шлях та творчість Великого Кобзаря, запрошуючи до слова усіх присутніх. Педагоги навчальних закладів Бродівщини та гості свята: О.В.Шайдулліна, голова районної ради, М.М.Микитюк, заступник голови телерадіокомпанії «Броди», Г.Р.Петрусь, кореспондент газети «Голос відродження», М.М.Сторожук, голова профспілкової організації – читали поезії Тараса Шевченка або власні вірші, присвячені Кобзарю, виконували пісні на слова його творів. Особливу увагу присутніх привернуло майстерне виконання таких творів Шевченка: «Доля» (М.М.Микитюк, заступник голови телерадіокомпанії «Броди»), «Тополя» (І.В. Мартинець, вчитель української мови і літератури Голосковицького НВК), «До Основ'яненка» (І.С.Мартинюк, вчитель фізики Бродівської гімназії ім. І.Труша).





На святі звучали також твори, присвячені Кобзарю: уривок із поеми І.Драча «Смерть Шевченка» у виконанні І.З.Смоли, вчителя української мови та літератури Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3, поезія Л.Костенко «Княжа гора» у виконанні О.Б.Вернюк, вчителя української мови та літератури Суховільської ЗОШ І-ІІІ ст., а також власні твори учасників світлиці: М.Є.Коцюка, директора Берлинської ЗОШ І-ІІІ ст., В.М. Дробенко, заступника директора Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст. та ін. Під завісу свята прозвучав «Заповіт» Тараса Шевченка у виконанні тріо вчителів Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3, який підхопили усі присутні.




Переглядів: 356 | Додав: Адміністратор | Дата: 06.03.2014

 У Поповецькій ЗОШ І-ІІ ст. відбулося засідання міжшкільного методичного об’єднання вчителів математики «Проектування уроку математики в умовах компетентнісно орієнтованого підходу до навчання». Методист районного методичного кабінету Шелест Л.С. ознайомила присутніх з сутністю понять компетенція та компетентність, основними складовими компетентності, основними характеристиками предметного арсеналу щодо формування ключових компетентностей вчителями математики. Вчитель математики Половецької ЗОШ І-ІІ ст. Шаповал Н.П. провела відкритий урок у 5 класі «Десяткові дроби. Додавання і віднімання десяткових дробів». Учні на уроці мали змогу не тільки удосконалити свої вміння та навички з математики, а й поповнити свій багаж знань про сім чудес України. Урок-подорож включав у себе також дидактичні ігри та інтерактивні завдання, що забезпечувало активність учнів на уроці, зацікавленість та результативність навчального процесу. Також вчитель  Шаповал Н.П., використовуючи мультимедійну презентацію, поділилася із  колегами власним досвідом проектування уроку математики в умовах компетентнісної освіти.

 

У Пониквянській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося засідання методоб’єднання вчителів англійської мови Ясенівського освітнього округу "Особливості уроку іноземної мови в початкових класах". В рамках теоретичної частини методоб’єднання учасники засідання отримали можливість послухати доповідь вчителя даної школи  Калайджан Н.Б. про психолого – фізіологічні особливості дітей молодшого шкільного віку. Методист РМК Глухенька І.Є. зазначила, що знання цих особливостей допоможе педагогу налагодити зв’язок із молодшими учнями й знайти найефективніші прийоми та методи роботи у вивченні  англійської мови. Доцільним у роботі присутніх учителів став перегляд  навчальної програми та  критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів 1 - 4 класів. Активно  й  охоче ділились досвідом роботи з молодшими школярами вчителі округу. Педагог Ясенівської ЗОШ І-ІІІ ст. Левус М.М. зосередила увагу на важливості використання  ігор, віршів, римівок, пісень, що стимулюють учнів до мовленнєвої діяльності. Керівник міжшкільного методоб’єднання вчителів англійської мови даного освітнього округу Серватнюк М.В. розповіла про роль наочності  у навчанні іноземної мови на початковому етапі. Учасники засідання пересвідчилися в правильній та раціональній організації уроку вчителя Степанюк Н.З., що мотивувала й активізувала роботу школярів 2 класу з вивчення теми "Екскурсія до зоопарку". Діти залюбки  розповідали про улюблених тварин, розгадували чайнвороди, грали ігри: "Куди зникли звірята?", "Доглядальник  у зоопарку", "Ланцюжок", декламували вірші про тварин. Весняної атмосфери додало свято весни, підготовлене даним педагогом  з учнями школи. Запанували гармонія, спокій, душевність.


Переглядів: 403 | Додав: Адміністратор | Дата: 06.03.2014

У Бродівській спеціалізованій ЗОШ І-ІІІ ст. з вивченням англійської мови з 1 класу відбувся районний семінар-практикум «Особливості впровадження нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти з математики у 5-х класах». У теоретичній частині семінару-практикуму з порівняльним аналізом нової та старої програми та державних вимог до рівня загальноосвітньої підготовки учнів 5-х класів з математики ознайомила присутніх методист РМК  Шелест Л.С. Також методист зупинилася на питанні формування предметних математичних компетентностей. Із принципами наступності при вивченні математики ознайомив учасників Сторожинський Б.М., вчитель математики Бродівської СЗОШ І-ІІІ ст. №2. Про психологічні особливості адаптації учнів 5-х класів розповіла Леонтюк Н.Б., а також надала поради вчителям щодо забезпечення адаптації учнів 5-х класів.  У практичній частині семінару у групах учасники семінару напрацювали методичні рекомендації щодо забезпечення наступності при викладанні математики.  Власними вагомими напрацюваннями щодо організації роботи у школах з метою  подолання дезадаптації п’ятикласників  поділилася з учасниками семінару-практикуму заступник директора Бродівської СЗОШ І-ІІІ ст. №2 Лебідка О.Я. Корисним та результативним стало для вчителів  практичне завдання з розробки самостійних та контрольних робіт з теми «Комбінаторні задачі», «Відрізок. Промінь. Пряма», підготовлене та проведене вчителем математики Бродівської СЗОШ І-ІІІ ст. №2 Клемань О.В.  У підсумковій частині семінару вчителі  Мисак Г.Ю. (вчитель Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст.№4), Бабай Р.Р. (вчитель Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст.), Іващук М.А. (вчитель Шнирівської ЗОШ І-ІІІ ст.) висловили свої позитивні враження від організації, проведення семінару та його змістового наповнення. Також схвальні слова про роботу семінару прозвучали і з уст завідувача методичного кабінету Антонечко Н.В.






У Лугівській ЗОШ І-ІІ ст. відбулось засідання міжшкільного методичного об’єднання вчителів світової літератури Ясенівського та Заболотцівського освітніх округів "Формування комунікативних  компетентностей у процесі вивчення навчального матеріалу через застосування інноваційних технологій".  В рамках теоретичної частини  засідання  методист РМК І.Є. Глухенька зазначила, що згідно Державного стандарту базової і повної загальної освіти освітньої галузі "Мови і літератури" однією із предметних компетентностей  є комунікативна компетентність, спрямована на формування мовленнєвої і читацької культури.  Вчитель  Дуб’євського НВК Козлінська Л.І. розповіла про завдання сучасного вчителя  світової літератури, а саме: виробити в учнів вміння орієнтуватися в світі класичної та масової літератури, проводити пошуково- дослідницьку діяльність, застосовувати на практиці здобуті навички й уміння.  Вчителі Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст. Хриплива М.П. та Ясенівської ЗОШ І-ІІІ ст.  Завадська Г.М. охоче поділились досвідом роботи з методики формування комунікативних компетентностей із присутніми колегами, наголошуючи на використанні інноваційних технологій та інтерактивних методів у навчальній діяльності. У рамках практичної частини методоб’єднання учасники засідання мали змогу оцінити важливість використання методу "Судового процесу" над героєм літературного твору О.Уальда "Хлопчик – зірка", який підготувала і провела педагог місцевої школи   Крученюк З.З. разом із своїми вихованцями. Презентація, музичний супровід, акторське мистецтво школярів вразили гостей і вчителів самобутністю, глибоким осмисленням та аналізом художнього твору. У підсумку заняття присутні вчителі погодились, що спілкування та обговорення прочитаної казки стало цікавішим через призму використаних інтерактивних методів.






Переглядів: 364 | Додав: Адміністратор | Дата: 05.03.2014


У Заболотцівській ЗОШ І- ІІІст. районний семінар вчителів християнської етики "Поширення добра у світі" від початку до завершення був наповнений  вірою і  молитвою за  світле майбутнє України та поширення добра у світі. Було проведено відкритий урок у 6 класі "Важливість добрих справ для духовного росту" (Притча "Про зерно гірчиці" Мт. 13, 31-32, Мт. 4, 30-34, притча "Про закваску"Мт. 13, 33, Лук. 13, 20-21, вчитель – Петрик С. М.)  виховний захід "О, Господи, як добре, що ти є", (вчителі – Петрик С. М., Банцур О. А.,  Цімарно М. П.), духовну науку священика,  отця І. Балука та виступ методиста РМК Сірко Л. В. В засіданні круглого столу з питань обміну досвідом роботи "Формування духовності учнів сучасної школи" взяли участь вчителі Черкас В. Й. (Білявецька ЗОШ І-ІІст.), Степчук Д. І. (Станіславчицький НВК), Загоруйко Н. Й. (Бродівська гімназія імені Івана Труша), Вовчаста Г. І.,  Стрехалюк  М. І., Яремко Н. П.( Заболтцівська ЗОШ І- ІІІ ст.). Районний семінар було закінчено закликом, щоб усі у своїх душах запалили  свічку віри, пронесли її через усе життя, тоді  кривда і зло оминатимуть їх.



***


У Підгір’янській малокомплектній загальноосвітній школі І ступеня відбулося міжшкільне методичне об’єднання вчителів початкових класів «Особливості викладання природознавства за новою програмою у 1 та 2 класах». Розпочалось засідання методобєднання урочистим привітанням словом і піснею гостей маленькими школяриками. На високому рівні проведено у 1 класі урок- міні-проект «Мій улюблений куточок відпочинку у селі» вчителем цієї школи Горбаль-Щепанською І.Я. Теоретичні аспекти вищезгаданої проблеми висвітлила, з допомогою презентації, вчитель початкових класів Підгір’янської ЗОШ І ст. Кацалай О.І. За круглим столом вчителі, спільно із методистом РМК Кирик І.Є., обговорили проблеми впровадження нових Державних стандартів початкової загальної освіти у малокоплектній школі, опрацювали вимоги щодо організації дослідницьких практикумів та практичних робіт з природознавства. Методист РМК Кирик І.Є. звернула увагу вчителів на нові методичні рекомендації Міністерства освіти України щодо критеріїв оцінювання учнів початкових класів. Методичне засідання завершилось святом «Вмій природу берегти!», яке підготували та представили учні школи.





Переглядів: 378 | Додав: Адміністратор | Дата: 03.03.2014

 

У Підкамінській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулось міжшкільне методичне об'єднання вчителів української мови та літератури, присвячене 200-літтю з дня народження Тараса Шевченка. Усіх учасників семінару гостинно запросила у оновлений кабінет української мови та літератури заступник директора  школи з навчально-виховної роботи Г.В.Хижук. Теоретичний блок семінару розпочала вчитель української мови та літератури І.С.Мартинюк, ознайомивши присутніх з особливостями застосування соціокультурної змістової лінії на уроках української мови. Про використання ІКТ під час вивчення життєвого і творчого шляху Кобзаря розповіла вчитель української мови та літератури І.П.Денисюк і запропонувала свої розробки з цього питання, розміщені  на власному блозі.  Методист РМК Л.В.Заяць розповіла про публікації, присвячені постаті Т.Шевченка, у фаховій літературі. Зокрема більшу увагу зосередила на статті у «Дивослові» професора Л. Мацько «Тарас Шевченко як знакова постать у полілозі національних культур». Під час практичної частини міжшкільного методичного об'єднання вчитель І.С.Мартинюк провела урок, присвячений Великому Кобзарю,  у 5 класі «Правила вживання апострофа». А логічним завершенням семінару стала літературно-музична композиція, приурочена 200-літтю з дня народження Тараса Шевченка «Свіча, запалена від серця», підготовлена і проведена вчителем О.В. Іллів.





Переглядів: 361 | Додав: Адміністратор | Дата: 03.03.2014

 

У Конюшківській ЗОШ І-ІІ ст. відбувся районний семінар-практикум заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи з проблеми "Особливості навчально-виховного процесу в умовах впровадження нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти". Основна компетенція, закладена у новому Державному стандарті, – навчити вчитися. Як розв’язати це завдання, не залишивши поза увагою загальний розвиток дитини? Досягнення позитивних результатів можливе за умов єдності навчальної, організаційно-інформаційної, науково-методичної складових освітнього середовища та координації спільних дій освітян різних рівнів, - говорила у своєму виступі завідувач райметодкабінету Антоненко Н.В. Досвід психолого-педагогічного супроводу процесу адаптації учнів 5 класу презентувала заступник директора Конюшківської ЗОШ І-ІІ ст. Романюк С.В. Як педагоги школи реалізовують компетентнісний підхід у навчально-виховному процесі учасники семінару мали змогу побачити, відвідавши фрагменти уроків у 1, 2 та 5 класах. Свою педагогічну майстерність продемонстрували вчителі Вах Г.Й., Дроздова Т.І., Гнатюк О.Ю., Шпак О.Г., Цар М.В., Топилко В.М., Мамай Н.Л. Під час методичного аукціону ідей заступники директорів шкіл та методисти райметодкабінету І.Є.Кирик, І.Є. Глухенька, Л.В. Сірко, Н.Д. Шушкевич обговорювали труднощі, проблеми та шляхи вирішення адаптаційного періоду учнів 5-их класів до навчання за новим Державним стандартом. На завершення методичного заходу господарі школи запросили усіх на імпрезу "Леся Українка і сучасність", створивши святковий весняний настрій.

Переглядів: 360 | Додав: Адміністратор | Дата: 03.03.2014

У Заболотцівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося  міжшкільне методоб’єднання вчителів світової літератури  Ясенівського освітнього округу  "Розвиток  комунікативних компетентностей учнів".  У теоретичній частині заняття  заступник директора з навчально-виховної роботи Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст. В.М.Дробенко розповіла про формування комунікативних компетенцій школярів на уроках світової літератури. Доповідь педагога активізувала присутніх до обговорення. З.З.Крученюк зауважила, що читання творів класиків літератури збагачує лексичний запас учнів, їх мовлення та духовний світ. У рамках практичної частини методоб’єднання учасники мали змогу побувати на уроці позакласного читання  вчителя М.П.Хрипливої з теми «Людські цінності» у творчості А.П.Чехова  та відвідати позакласний захід про звитягу українських героїв, підготовлений даним учителем із учнями школи. Артистизм та щирість виконання школярами художньо- мистецької програми  глибоко вразили глядачів дійства.




***
У Пониквянській ЗОШ І-ІІІ ст. засідання міжшкільного методичного об'єднання  вчителів історії Ясенівського освітнього округу розпочалося хвилиною мовчання, вшануванням пам'яті невинно убієнних  у трагічні для України дні та молитвою за щасливе майбутнє нашої держави. Піднімалися питання проблемного навчання в контексті Державного стандарту базової та повної  загальної середньої освіти. З теоретичними питаннями виступили керівник методичного об'єднання Боруцький І. С. та вчитель історії Лучківської ЗОШ І- ІІ ст. Довгань Н.Я., які логічний наголос зробили  на технології розвивального навчання як формі реалізації проблемно-пошукового методу та методиці проблемного навчання історії у працях методиста І.Лернера. Про вітчизняні надбання у методиці викладання історії ознайомила присутніх методист РМК Сірко Л.В., яка зупинилася на професійних та  історичних компетентностях. Присутні відвідали уроки історії  України у 8 класі "Соціально-політичний устрій, господарство та культурне життя Гетьманщини другої половини ХVІІ ст." (проведений вчителем  Боруцьким І.С.) та всесвітньої історії у 6 класі повторення та узагальнення з теми "Стародавня Греція" (проведений вчителем Околітою Н. М.) В обговоренні взяли участь вчителі історії: Ясенівської ЗОШ І-ІІІ ст. Шоп'як О.Д., Підгорецької ЗОШ І- ІІ ст. Лесик О.Т., Боратинської ЗОШ І-ІІ ст.  Савчук А. І., Дуб'євського НВК Скруха Б. Д.  

Переглядів: 398 | Додав: Адміністратор | Дата: 25.02.2014

У Підкамінській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося засідання міжшкільного методоб’єднання вчителів іноземної мови Підкамінського освітнього округу з проблеми "Використання інтерактивних форм і методів у навчальній діяльності". В рамках теоретичної частини учасники заняття мали змогу подискутувати з приводу використання інтерактивних прийомів роботи з метою активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках. Вчителі даного округу Г.В.Кравчук та М.Ф.Ситарчук продемонстрували презентації з власного досвіду про  інтерактивні методи, які до вподоби школярам і є ефективними з точки зору розвитку  комунікативних компетентностей. Охоче поділилася багаторічним досвідом використання методів "Мікрофон",  "Прес", "Так-ні", "Доповни речення", "Мозковий штурм", робота в парах, в групах, дискусії, дебати, ток-шоу  вчитель  Суховільської ЗОШ І-ІІІ ст. Л.С.Павлюк. Керівник  ММО вчителів іноземних мов Підкамінського освітнього округу, вчитель Наквашанської ЗОШ І-ІІІ ст. О.М.Пасічник розповіла про важливість інтерактивних форм роботи у вивченні англійської мови на різних етапах для учнів різного шкільного віку. В рамках практичної частини засідання вчителі освітнього округу отримали нагоду  наочно пересвідчитись у ефективності використання інтерактивних методів  діяльності на уроці іноземної мови у 7 класі "Британський стиль життя", проведений  учителем місцевої школи С.В.Провозюк. Країнознавчу атмосферу створили вихованці вчителя Н.М.Московкіної на святі "St. Valentines Day". У підсумку засідання методист РМК І.Є.Глухенька запевнила присутніх педагогів у результативності використання інтерактивних методів у процесі вивчення іноземних мов.

***

У Голосковицький ЗОШ І-ІІ ст. відбулося засідання Заболотцівського міжшкільного методичного об’єднання вчителів математики  «Удосконалення уроку як форми організації навчальної діяльності на уроках математики». Учасники семінару відвідали урок математики у 9 класі «Тотожні перетворення виразів, які містять квадратні корені», урок узагальнення і систематизації знань, проведений Попелишин Я.Є.  Під час обговорення уроку методист районного методичного кабінету Шелест Л.С. наголосила, що кожен тип уроку має свою структуру. Визначаючи структуру уроку, вчитель вдало врахувала тему і зміст, методичні засоби і прийоми уроку, рівень підготовленості учнів. Структура уроку повинна забезпечувати успішне розв’язання його навчально-виховних завдань, активізацію пізнавальної діяльності учнів, відповідати характерові навчального матеріалу, дидактичним і методичним засобам, які використовує вчитель. Учасники засідання зазначили, що на уроці діти продемонстрували глибокі знання з теми, а вчитель майстерно і доцільно застосувала активні та інтерактивні методи навчання (робота в парах, проектна діяльність) мультимедійну презентацію, що сприяло формуванню пізнавальних якостей особистості (активності, самостійності, інтересу до знань), а також розумовому розвитку учнів. 





Переглядів: 392 | Додав: Адміністратор | Дата: 24.02.2014

На базі Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося чергове засідання міжшкільного методичного  об'єднання вчителів історії та правознавства  Заболотцівського освітнього округу.  Керівник  об'єднання Стрехалюк М.І. розкрила актуальність проблеми "Створення інноваційного освітнього середовища для формування компетентної особистості. Інформаційно-комунікативні технології навчання на уроках історії".  Прозвучала  шкала думок "Значення комп'ютерної техніки у процесі навчання учнів. Формування життєвих компетентностей у сучасному інформаційному просторі". Урок проведено у ракурсі організації навчальної діяльності з використанням комп'ютерних технологій   у 6 класі "Східний похід Александра  Македонського" вчителем вищеназваного навчального закладу Банцуром О.А. Методист РМК Сірко Л.В. зупинилася на рішеннях Міжнародного науково-практичного семінару "Професійний портрет учителя історії ХХІ століття", наголосивши, що входження України до Болонського освітнього простору потребує оновлення парадигми освіти взагалі та кожного із нас зокрема,  на ефективних методах та прийомах   викладання історії   в сучасному мультикультурному суспільстві. 





У Білявецькій ЗОШ І-ІІ ст. відбулося розширене засідання творчої групи вчителів біології, хімії та вчителів Бродівського освітнього округу «Формування здоров'язберігальних компетентностей школярів під час викладання біології та хімії». Робота відбувалася у групах. Вчителі моделювали фрагменти уроків, інтегрували питання здоров'язбереження та здоров'язміцнення в уроки біології та хімії. Акцент було зроблено на проблему йододефіциту та шляхи її подолання. Учні Білявецької ЗОШ представили результати своєї науково-дослідницької роботи, продемонструвавши міні-проекти про рослини, які містять йод. Учасники семінару відвідали своєрідну фіто вітальню, мали можливість скуштувати  лікувальні чаї. Ініціатором та організатором засідання була вчитель біології та хімії, заступник директора з навчально-виховної роботи Білявецької ЗОШ І-ІІ ст. Шпотюк О.Й. Керівник творчої групи, вчитель хімії Бродівської гімназії ім. І.Труша Дудчак Г.М. ознайомила присутніх із напрацюваннями з проблеми «Особистісно зорієнтований та діяльнісний підхід до викладання природничих наук з метою формування здоров'язберігальних компетентностей школярів». Також було створено модель «здорового» уроку. Про компетентнісний підхід до вивчення природничих наук відповідно до нового Державного стандарту базової та загальної середньої освіти говорила керівник районного методичного об'єднання вчитель хімії Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст. Цімарно М.П. Методист РМК Шушкевич Н.Д. представила матеріали «Професійна компетентність учителя як умова формування компетентної особистості школяра».





У Заболотцівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося  міжшкільне методоб’єднання вчителів світової літератури  Ясенівського освітнього округу  "Розвиток  комунікативних компетентностей учнів".  У теоретичній частині заняття  заступник директора з навчально-виховної роботи Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст. В.М.Дробенко розповіла про формування комунікативних компетенцій школярів на уроках світової літератури. Доповідь педагога активізувала присутніх до обговорення. З.З.Крученюк зауважила, що читання творів класиків літератури збагачує лексичний запас учнів, їх мовлення та духовний світ. У рамках практичної частини методоб’єднання учасники мали змогу побувати на уроці позакласного читання  вчителя М.П.Хрипливої з теми «Людські цінності» у творчості А.П.Чехова  та відвідати позакласний захід про звитягу українських героїв, підготовлений даним учителем із учнями школи. Артистизм та щирість виконання школярами художньо- мистецької програми  глибоко вразили глядачів дійства. 

Переглядів: 370 | Додав: Адміністратор | Дата: 19.02.2014

У Шнирівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося міжшкільне методичне об’єднання вчителів початкових класів «Проектна діяльність у початкових класах як засіб формування компетентної особистості школяра». Із теоретичними питаннями щодо класифікації навчальних проектів, етапами планування їх змісту та ходу, структурою проектів виступили вчителі початкових класів Проник І.М. (Конюшківська ЗОШ І-ІІ ст.) та Ковальчук О.М. (Шнирівська ЗОШ І-ІІІ ст.).  Далі члени методичного об’єднання побували на презентації  довготривалого інформаційно-пошукового проекту «Славетна співачка  - Соломія Крушельницька» у 2 та 4 класі-комплекті (вчитель Волян М.І.). Учні 4 класу дослідили весь життєвий шлях Соломії Крушельницької, другокласники в дарунок співачці подарували малюнки букетів квітів, написали листи-подяки тощо. У 1 класі проведено урок природознавства вчителем Цимбалюк Л.Я.  Відповідно до нової програми на уроці зреалізовано міні-проект «Моє улюблене місце відпочинку «На природі у селі». Юними дослідниками стали маленькі першокласники. Вони побували на озері поблизу села, річці Гниляк. А своїми враженнями та набутими знаннями поділилися у класі на презентації проекту. Голова методичного об’єднання Топилко Л.В. підвела підсумки семінару та проаналізувала роботу об’єднання. 




 

Переглядів: 360 | Додав: Адміністратор | Дата: 17.02.2014

Copyright MyCorp © 2024