Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 16:24

Головна » 2016 » Травень » 20 » Цікава мандрівка рідним краєм
08:41
Цікава мандрівка рідним краєм

17 травня працівники відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Північне Поділля» провели цікаву мандрівку для учасників виїзного семінару директорів шкіл, їх заступників та працівників методичного кабінету відділу освіти Бродівської РДА Львівської області. Під час заходу освітяни Бродівщини мали можливість пройтися по екологічно-пізнавальному туристичному маршруті «Святогірський», що прокладено по мальовничих ділянках парку. Зокрема учасники семінару відвідали монахський скит на Святій Горі, ознайомилися із святинями Святогірського монастиря – старовинною церквою Св. Онуфрія та новітнім храмом Покладання Ризи Пресвятої Богородиці, а також почули цікаву історію про заснування святині та про об’явлення Богородиці у цьому місці 6 вересня 1948 року.

Після відвідин Святогірського монастиря освітяни Бродівщини побували в легендарному селі Гавареччина, де й до сьогодні майстрі-гончарі виготовляють славнозвісну гаварецьку чорнодимлену кераміку.  Тут, в майстерні гончара Івана Луковського, учасники семінару мали нагоду споглядати, як виготовляється гаварецька кераміка, а також взяти участь в майстер-класі з виготовлення глиняних виробів.  А ще у Гавареччині освітяни Бродівщини споглядали унікальну історичну криницю, відвідали Криївку-музей в околиці села та ознайомилися із історією визвольної боротьби за самостійність України на цих теренах, яку вели воїни УПА у воєнний та післявоєнний період  Другої світової війни.

Завершився виїзний семінар відвідинами Маркіянової гори, де працівники НПП «Північне Поділля» розповіли освітянам Бродівщини багато цікавого про будителя національної свідомості українців Галичини отця Маркіяна Шашкевича, а також про природне біорізноманіття цієї унікальної пам’ятки природи.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 349 | Додав: Адміністратор
Copyright MyCorp © 2024