Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 08:07

Головна » 2016 » Жовтень » 6 » Виїзний семінар керівників навчальних закладів у м.Чернівці
14:53
Виїзний семінар керівників навчальних закладів у м.Чернівці

 

У Всесвітній день учителя, 05 жовтня 2016 року, керівники навчальних закладів та їх заступники разом з працівниками відділу освіти Бродівської РДА  стали учасниками виїзного семінару «Співпраця – шлях до покращення ефективності роботи закладів освіти, підвищення професійної майстерності педагогів з питань національно-патріотичного виховання»  за маршрутом м.Броди – м.Чернівці – м. Броди.  Програма  заходу була дуже насиченою та пізнавальною. Педагоги побували у Чернівцях (Малому Відні, як його з любов’ю називають мешканці), елегантному  місті з неймовірно вишуканою архітектурою, старанно збереженою українською самобутністю і насиченим культурним життям. Гостинно зустріли освітян Бродівщини  заступник директора з виховної роботи Чернівецького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Тетяна  Чебан та керівник гуртка Тетяна Грицюк, які подбали, щоб виїзний семінар пройшов цікаво і сприяв розширенню кругозору педагогів. А розпочала  мандрівку Чернівцями методист Чернівецького обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Тетяна Дребот. Затишні вулички стародавнього міста щиро приймали гостей, розкриваючи красу різних епох та розповідаючи свою історію. Цікаво було відвідати обласний художній музей, який є найбільшим закладом мистецького профілю на Буковині. Наступним об’єктом  екскурсії був комплекс будівель резиденції Буковинських митрополитів, де зараз розташований Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, –  справжня візитна картка Чернівців, яку не оминуло увагою й світове співтовариство, занісши його у 2011 році до культурної спадщини ЮНЕСКО. Цей архітектурний ансамбль захоплює довершеністю і гармонією композиції. Він справді є перлиною не тільки Чернівців, а й усієї України. Незабутні враження на учасників семінару справили відвідини Мармурової, Блакитної та Червоної зал, церкви Трьох Святителів.

Освітяни  також побували у меморіальному музеї Володимира Івасюка, оглянули діючі експозиції «Робочий кабінет Михайла Івасюка», «З роду Івасюків», «Робочий кабінет Володимира Івасюка», «Спогад, що не поверне».

Перебуваючи у літературно-меморіальному музеї Ольги Кобилянської педагоги, затамувавши подих, слухали розповіді про життєвий і творчий шлях Ольги Кобилянської, її літературні зв’язки.  А ще всіх вразила історія про справжню дату народження письменниці.

І дійсно, більшість  учасників семінару переконалися в тому, що багато чого з життя відомих людей Буковини вони знали, проте й чимало цікавих фактів почули вперше. Масу приємних вражень одержали педагоги, прогулюючись вечірніми Чернівцями, зокрема вулицею Ольги Кобилянської (Панською) – єдиною у місті пішохідною вулицею.

Поїздка відбулася за фінансової підтримки та участі голови Бродівської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Оксани Надали. Ось так освітяни вчаться відпочивати  і відпочивають навчаючись. Це допомагає упевнено долати труднощі і досягати успіхів.

 

 

 

 

Переглядів: 359 | Додав: Адміністратор
Copyright MyCorp © 2024