Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 01:49

Головна » 2016 » Липень » 2 » Літні майстерні у Бродівському центрі дитячої та юнацької творчості
11:10
Літні майстерні у Бродівському центрі дитячої та юнацької творчості

Святковою  літньою імпрезою «Веселкове літо»  01 червня 2016 року розпочалась робота літніх майстерень у Бродівському центрі дитячої та юнацької творчості за  напрямками: «Маленькі чомучки» (20 дітей віком 5-6 років); образотворче мистецтво «Чарівний пензлик» (40 вихованців); декоративно-ужиткове мистецтво «Креативна голка» (40 вихованців); «Майстерня танцю» та «Майстерня співу»; майстерня знавців англійської мови «Друзі Біг Бена» (30 дітей).

Протягом двох тижнів «Маленькі чомучки» вчилися малювати фарбами, ліпили фігурки з пластиліну, вивчали нові рухливі ігри, відкривали світ казки Івана Франка. Цікавою для дітей була майстерня  «Друзі Біг Бена», де через ігрову діяльність діти удосконалювали знання з англійської мови. В майстерні  декоративно-ужиткового мистецтва «Креативна голка» вихованці знайомилися з легендами квітів та їх символікою. Ними були створені  композиції та картини  квітів з тканини, бісеру, кольорових стрічок: «Троянда – королева квітів», «Маки – символ пам’яті», «Соняшник – квітка сонця», «Волошка -  символ доброти», «Барвінок – символ вічності буття і життєвої сили», «Ромашка – символ юності». Юні художники з майстерні «Чарівного пензлика» відкривали для себе світ казкових квітів Петриківки, пізнавали різновид гами кольорів веселки. Ними були намальовані малюнки на тему: Петриківський розпис «Дощечка на кухню», «Мої пухнасті друзі», «Веселка над моїм містом»; аплікації з кольорового паперу «Веселі парасольки», «Наш друг світлофор», «Квіти, ягоди літа», «Посмішка сонця».

На заняттях «Майстерні танцю» вивчалися основні напрямки сучасної хореографії та розучувався флеш-моб на основі даних рухів. Проводився конкурс авторських постановок та танцювальних етюдів «Моя Україна». Проводилася робота над оздобленням  дівочих фартухів та корсеток  для костюмів  закарпатського танцю. Була фотосесія у танцювальних костюмах для виготовлення рекламних буклетів. Учасники «Майстерні співу» розучували нові пісні про літо, проводили активну підготовку до участі у Всеукраїнському фестивалі естрадної пісні «Під небом Рівного», де взявши участь з 24 по 26 червня отримали за свою працю нагороди: Черепанова Олександра – лауреат І ступеня (соло); Паньковецька Тетяна (вікова категорія 10-14 років) – лауреат І ступеня (соло); Паньковецький Олександр (вікова категорія 7-10 років) – лауреат І ступеня (соло); ансамбль «Квітень» (10-14 років) – лауреат І ступеня; ансамбль «Дрібушечки» (вікова категорія 7-10 років) –  лауреат ІІ ступеня.

В час роботи майстерень працював кінозал «Капітошка», де для дітей були продемонстровані навчальні кінофільми: «Пішохід і автомобілі», «Автомобіль – джерело небезпеки», «Чарівне явище веселки», «Містечко Броди», «Світ петриківки», мультфільми, кінофільм «Попелюшка» (кіностудія У. Діснея). Вихованці  побували  на екскурсії «Моє місто Броди» у  Бродівському історико-краєзнавчому музеї, виставці-екскурсії «Чарівна мить фотографії».

17 червня  2016 року відбулося  святково-казкове дійство «Попелюшка на святі мистецтв», на якому були представлені виставка художніх та декоративних  робіт вихованців та концертна програма, а також підведено підсумок роботи творчих майстерень. Діти та їх батьки, разом з керівниками гуртків Бродівського центру дитячої та юнацької творчості ще раз переконались в працьовитості і таланті юного покоління. 

Переглядів: 498 | Додав: Адміністратор
Copyright MyCorp © 2024