Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 01.05.2024, 03:06

Головна » 2016 » Жовтень » 23 » Фестиваль українсько - польської дружби
09:30
Фестиваль українсько - польської дружби

12-15 жовтня 2016 року відбувся традиційний фестиваль українсько - польської дружби, який присвячений міжнародній співпраці між Бродівською ЗОШ I-III ст. №4 та Комплексом шкім м. Нєджвіца Костельна. 

Директор школи, Сидорчук Людмила Петрівна, привітала гостей словами: "Наша зустріч є вагомою, оскільки, дружба починається із щирого та відкритого спілкування між людьми...Давайте відкривати та пізнавати історію, культуру, звичаї наших країн сьогодні та у майбутньому ".

Делегація учнів та вчителів Нєджвіци Костєльної з Республіки Польща знайомство з нашим містом розпочали з відвідин храму св. Теклі на Старих Бродах. Отець-парох Іван Вихор розповів про історію створення Старобрідської церкви та святих української церкви. Згодом побували у римо-католицькій церкві, де отець Матеуш розповів про життя парафії.А працівник краєзнавчого музею Андрій Корчак польською мовою провів чудовута пізнавальну екскурсію вулицями міста. 13 жовтня в рамках фестивалю українсько - польської дружби проведено захід "Посвята в козаки - джури". Для наших польських друзів, майсер - клас з де-купажу провела вчитель образотворчого мистецтва Сірко Людмила Орестівна. Відбулася також екскурсія на Тернопільщину.

Делегація учнів та вчителів Комплексу шкіл Нєджвіци Костельної Люблінського воєводства побувала також в гостях у міського голови Анатолія Белея 13 жовтняі 2016року. Мер міста та керівник делегації Івона Бєлак обмінялись вітальними листами..Анатолій Андрійович дав високу оцінку дружнім відносинам між школами, розповів про історію міста. сучасність та перспективи. Приємним сюрпризом були подарунки та солодощі.Дякуємо і директору Бродівського краєзнавчого музей Василю Стрільчуку за віртуальну екскурсію визначними пам'ятками міста , яка була проведена за допомогою презентації.

15 жовтня відбулася екскурсія в м.Львів. Старе місто, Личаківський комплекс, центр міста запам'ятається нашим гостям з Нєджвіци Костєльної незважаючи на дощову погоду.

Переглядів: 308 | Додав: Адміністратор
Copyright MyCorp © 2024