Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 16:28

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 111 112 113 114 115 116 »

"Національні цінності  у формуванні  духовності особистості" – така назва  районного  семінару  педагогів-організаторів, який відбувся 06 травня 2011 року  у Пониквянській  ЗОШ І-ІІІ ст. 


Історико-краєзнавчий  екскурс  місцевості провела директор  школи Околіта Н.М. Отець Петро Гоза  відправив  молебен за усіх присутніх та  з нагоди Дня матері біля каплички Божої  Матері, яка зустрічає при  в'їзді  у Поникву. Далі практичний  психолог Кузьмій М.Б. провела з  молодшими  школярами ранкову  зустріч  "Якщо  говорити  між  нами, то  все  починається  з  мами". Гарне  враження  справило  свято "У  рідному  краї  навіть  дим  солодкий  і  коханий", яке підготували заступник  директора  з  виховної  роботи та педагог-організатор цієї  школи  Сіра Я.Л. та Гузюк Г.Р. Учні 5-10 класів досліджували, мандрували  стежинами  рідного села, оспівували його красу, висвітлювали  проблеми села, декламували  поезію. А  місцевий  поет, вчитель-пенсіонер  Олексюк Ю.М., презентував  всім  свої  власні  твори.


Потім педагогів-організаторів   чекало практичне  заняття  з  елементами  тренінгу, який  провели методист РМК  Антоненко Н.В. та педагог-організатор   Гузюк Г.Р.

Упродовж   семінару  кожен  з  присутніх знайшов  для  себе щось  корисне  і  потрібне, висловив  свою  думку, поділився  досвідом, пізнав  минуле, помріяв  про  майбутнє.

Переглядів: 448 | Додав: Адміністратор | Дата: 10.05.2011

Проведено районний семінар вчителів біології "Проблеми біорізноманіття в сучасній біологічній освіті. Охорона первоцвітів" у Гаї-Смоленській ЗОШ 1-ІІ ст.
















Переглядів: 422 | Додав: Адміністратор | Дата: 06.05.2011

Про проведення підсумкових контрольних робіт

 

На виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 16.02.2011р. № 141 розміщуємо для використання тексти підсумкових контрольних робіт у 2010/2011 навчальному році для 5-8 класів з української мови, математики, історії України, іноземної мови (перша мова – англійська, французька, німецька) та російської мови (у школах (класах) з російською мовою навчання).

Рекомендації щодо проведення контрольних робіт з кожного предмета розміщені на офіційному сайті МОНМС (лист від 04.03.2011 №1/9-151).


Математика 5 клас

Математика 6 клас

Математика 7 клас

Математика 8 клас

Російська мова 5-8 класи

Українська мова 5-8 класи

 

Лист МОН від 29.04.11 №1/9-324
Переглядів: 421 | Додав: Адміністратор | Дата: 06.05.2011

У Бродівській гімназії ім.І.Труша відбувся фінал інтелектуального конкурсу "Розумники і розумниці". В конкурсі взяли участь учні Конюшківської, Станіславчицької, Нем'ячівської, Гаї-Дітковецької, Гаї-Смоленської , Поповецької, Гаївської ЗОШ І-ІІ ст. та Паликорівського та Дубєвського НВК.

У молодшй віковій групі (6-7 класи) здобули перемогу:

І місце - Черняк Оксана, учениця Гаї-Дітковецької ЗОШ І-ІІ ст.,

ІІ місце - Гончарук Юрій, учень Паликорівського НВК,

ІІІ місце - Пінкевич Роман, учень Конюшківської ЗОШ І-ІІ ст.

У старшій віковій групі (8-9 класи):

І місце - Никончук Петро, учень Поповецької ЗОШ І-ІІ ст.,

ІІ місце - Клемань Володимир, учень Станіславчицької ЗОШ І-ІІ ст.,

ІІІ місце - Кравченко Микола, учень Станіславчицька ЗОШ І-ІІ ст.

28  квітня  2011 року  відбувся  районний  семінар заступників  директорів  з  виховної  роботи з  проблеми "Національно-патріотичне  виховання  в  сучасній  школі"  на  базі  Лешнівської  ЗОШ І-ІІІ ступенів. 

Про  особливості  організації та сучасні  тенденції  національно-патріотичного  виховання  учнів   розповіла методист  РМК  Антоненко Н.В.

Досвідом  роботи  з  даної  проблеми   поділилася заступник  директора  з  виховної  роботи   Лешнівської  ЗОШ І-ІІІ ст. Глущук  О.Я., за  плечима  якої  в  цьому  плані    чималий  і  цікавий  досвід.  

А далі    відбулися презентації  учнівських  проектів :

-          "Древній  Лешнів" ( учні 5-7 класів, керівники: Онищук О.В., Бліщ Г.В.);

-          "Пам'ятні   знаки  рідного  села" ( учні 8-9 класів, керівники: Тимкович  В.Д., Мигаль  Г.І.);

-          "Сакральні  пам’ятки  Лешнева "( учні 10-11 класів, керівники: Каритяк  А.І., Мулявка  О.І.)

            Учасники  семінару    мали  змогу  оглянути   духовні  обереги  села : церкву Святого  Миколая, каплицю  на  честь  100-річчя  церкви, каплицю  Успіння  Пресвятої  Богородиці, костел  Святого  Мацея  ХУІІ  ст.  Екскурсоводами  були   учні  та   місцевий краєзнавець Тимкович В.Д.  

            Заступник  директора  з виховної  роботи Глущук  О.Я.  запросила  своїх  гостей  на  екскурсію  в  Державний історико - меморіальний  заповідник "Поле  Берестецької  битви".

            Чимало  корисного, цікавого  і  нового  в  плані  патріотичного виховання   почерпнули заступники  директорів  з  вихованої  роботи шкіл  району.


Переглядів: 444 | Додав: Адміністратор | Дата: 28.04.2011

В усіх загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах району до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи відбулися уроки пам’яті «Люди, мовчки станьмо на хвилину...», «Дзвони Чорнобиля» , «Вони пішли в безсмертя...». Також в усіх загальноосвітніх навчальних закладах пройшли виховні години «Екологічні наслідки аварії на Чорнобильській АЕС», «Заграва над Прип’яттю», «Чорнобиль не має минулого часу», інформаційно-просвітницькі години спілкування «Репортаж з Чорнобиля», «Екологічні наслідки аварії на ЧАЕС».

Переглядів: 464 | Додав: Адміністратор | Дата: 27.04.2011

Шановні освітяни!

З нагоди великого свята Воскресіння Христового прийміть найкращі вітання і побажання Божого благословення, здоров"я і добробуту!


У житті кожного християнина Великдень - свято особливо шановане та величне. Й не тільки тому, що приходить воно з утвердженням справжньої, квітучої та теплої весни, але й тому, що є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри над безнадією.

Сердечно бажаю, щоб переможний дух надії, радості, всепрощення і надалі супроводжували Вас і Вашу родину, давав сили, енергію, наснагу, для добрих і корисних справ на добробут і процвітання нашої рідної України.

Нехай радісні псхальні дні покладуть благодатні початки нових перемог і звершень на Вашому життєвому шляху.

Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!

З повагою, в.о. начальника відділу освіти
Руслана Гула
Переглядів: 378 | Додав: Адміністратор | Дата: 22.04.2011

Великодній передзвін

Хай лине увись передзвін великодній

І кличе молитва душу в політ!

Хай зійдуть на землю щедроти Господні

І крила розгорне оновлений світ!




            Великдень… То дійсно Великий день!  Адже так душевно та яскраво, з любов’ю та ласкою це древнє, але вічно молоде святочне дійство стрічають  в Україні. Підтвердженням тому - чисельні народні звичаї і традиції, які і сьогодні чарують та звеселяють серце і душу, підносять до нових духовних висот. І в нашому місті стає традицією організовувати виставку спільних робіт вихованців дошкільних навчальних закладів, їх батьків та вихователів «Великодній передзвін», приурочену світлому дню Воскресіння Господньому. Організатором виставки виступає відділ освіти Бродівської  райдержадміністрації. До уваги глядачів у вітрині книжкового магазину виставлені чудові композиції, якими славиться Великдень і український народ: на вишитих рушничках  красуються  пишні пасочки, покриті кольоровим розмаїттям, приваблюють зір мальовничі крашанки та писанки, своєрідний феєрверк яскравих барв весни, різноманітних квітів, гірлянд, віночків і букетів.

            Надіємося, що протягом трьох тижнів виставка «Великодній передзвін» звеселятиме глядачів, нагадуватиме про весну, про Пасху і про те, що Христос Воскрес!

Переглядів: 440 | Додав: Адміністратор | Дата: 22.04.2011

Комплесна перевірка з організації харчування  учнів загальноосвітніх   навчальних закладів району

Відповідно до плану роботи Головного управління освіти і науки на 2011 рік та з метою вивчення стану організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів у 2010-2011  навчальному році  проведено перевірку у Бродівському районі.

Перевірку здійснено  спільно з Львівською обласною санепідстанцією  19-20 квітня 2011 року. В ході перевірки вивчено управлінську діяльність відділу освіти щодо організації харчування учнів та стан організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах (Бродівська СЗОШ №2 ,Пониковицька ЗОШ І-ІІІ ст. ).Перевірку здійснювали  начальник відділу загальної середньої  і дошкільної освіти ГУОН Сислюк І.П. та завідувач  відділенням гігієни дітей та підлітків Львівської обласної СЕС Савченко Г.І.

Переглядів: 413 | Додав: Адміністратор | Дата: 22.04.2011

У навчальних заклдах району, відповідно до розпоядженя Кабінету міністрів України від 30 березня 2011 року №241-р, сплановано і проводяться:

- зустрічі з учасниками національно-визвольних змагань, ветеранами Великої Вітчизняної війни;

- конкурси дитячої творчості "Героїчне минуле українського народу" (твори-роздуми, поезія, пісня, танок, театр, малюнок);

- виховні години, бесіди, уроки пам’яті ";"Роль митрополита Андрея Шептицького в урятуванні галицьких євреїв у часи німецької окупації", "66 років без війни",  "Дорога ціна  перемоги";"Роль митрополита Андрея Шептицького в урятуванні галицьких євреїв у часи німецької окупації";

- конференції "Вони боролись за Батьківщину", "Гірке слово Остарбайтер. Трагедія мільйонів людей", зустрічі," круглі столи" "Визволення території України від німецько-фашистських загарбників. Документи. Факти. Коментарі".



Переглядів: 439 | Додав: Адміністратор | Дата: 22.04.2011

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 8 квітня 2011 року присвоєно звання "Зразковий музей" музею історії Бродівської гімназії імені Івана Труша та історико-краєзнавчому музею Шнирівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Переглядів: 403 | Додав: Адміністратор | Дата: 22.04.2011

Copyright MyCorp © 2024