Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 15:36

Головна » 2014 » Листопад » 20

У Пониквянській ЗОШ І-ІІІ ст. засідання міжшкільного методичного об'єднання  вчителів історії розпочалося хвилиною мовчання, вшануванням пам'яті невинно убієнних  у трагічні для України дні та молитвою за щасливе майбутнє нашої держави. Піднімалися питання проблемного навчання в контексті Державного стандарту базової та повної  загальної середньої освіти. З теоретичними питаннями виступили керівник методичного об'єднання Боруцький І. С. та вчитель історії Лучківської ЗОШ І- ІІ ст. Довгань Н.Я., які логічний наголос зробили  на технології розвивального навчання як формі реалізації проблемно-пошукового методу та методиці проблемного навчання історії у працях методиста І.Лернера. Про вітчизняні надбання у методиці викладання історії ознайомила присутніх методист РМК Сірко Л. В., яка зупинилася на професійних та  історичних компетентностях. Присутні відвідали уроки історії  України у 8 класі "Соціально-політичний устрій, господарство та культурне життя Гетьманщини другої половини ХVІІ ст." (проведений вчителем  Боруцьким І. С.) та всесвітньої історії у 6 класі повторення та узагальнення з теми "Стародавня Греція" (проведений вчителем Околітою Н. М.) В обговоренні взяли участь вчителі історії: Ясенівської ЗОШ І- ІІІст. Шоп"як О. Д., Підгорецької ЗОШ І- ІІст. Лесик О.Т., Боратинської ЗОШ І-ІІ ст.  Савчук А. І., Дуб"євського НВК Скруха Б. Д.  

Переглядів: 320 | Додав: Адміністратор | Дата: 20.11.2014

У Ясенівській ЗОШ І-ІІІст. відбулося спільне засідання творчої групи вчителів історії району та міжшкільного методичного об"єднання Ясенівського освітнього округу. Над реалізацією методичної проблеми "Формування загальнокультурної компетентності учнів шляхом інтегрування навчальних дисциплін, позакласної та позашкільної роботи" замислювалися  всі учасники дійства . Українознавчий аспект у процесі викладання історії та правознавства було викладено у 9 класі на  інтегрованому уроці історії України  "Кирило-Мефодіївське братство" та українознавства "М. Костомаров – дослідник української ментальності" вчителем історії вищеназваного навчального закладу О. Шоп"як. Спільне заняття з елементами тренінгу "Конфлікти. Стилі поведінки у конфліктній  ситуації"  в 11 класі   проведено вчителем  курсу "Людина і світ" О. Шоп"як та практичним психологом О. Булишин. Аналізуючи сучасні конфлікти, методист РМК Л. Сірко радила звертатися до  Святого письма і  наголосила, що напад, насильство і вбивство ввійшли у  людську історію (Бут 6, 11), природне розуміння гідності людини і недоторканості людського життя затьмарилося настільки, що Бог змушений дати людині виразну заповідь"Не вбий". Учасники семінару стали учасниками творчої лабораторії "Командний підхід в організації позакласних заходів у школі". У вигляді презентації було представлено "Краєзнавчий туризм – ефективна форма інтегрування різних навчальних дисциплін".  На концентрах українознавства зупинялися у своїх виступах вчителі історії Бродівської гімназії імені Івана Труша М. Вовдзя, Берлинської ЗОШ І- ІІІст. М. Коцюк, Пониквянської ЗОШ І- ІІІст. І. Боруцький. 

Переглядів: 335 | Додав: Адміністратор | Дата: 20.11.2014

17 листопада 2014р. у Дуб’євському НВК відбулось спільне міжшкільне засідання методичних об’єднань вчителів англійської мови та світової літератури. До уваги учасників заняття були запропоновані співзвучні теми, що  базувались на формуванні комунікативної компетенції під час уроків через використання інновацій. В теоретичній частині вчителі переглянули презентацію  М.В. Серватнюк  вчителя даного навчального закладу про групову та парну роботу, їх роль у вивченні іноземних мов. Методист РМК І.Є. Глухенька зазначила , що варто привчати  учнів до парної та групової діяльності  якомога раніше. В практичній частині засідання М.В. Серватнюк продемонструвала серію прийомів та засобів для успішного засвоєння учнями 4 класу лексичного та граматичного матеріалу з теми «Їжа». Впродовж уроку школярі охоче працювали в парах, малих групах, вільно  спілкуючись між собою про здорове та шкідливе харчування. Етапи уроку переплітались віршами, піснями та фізкульт хвилинками, що активізували учнів до мовленнєвої  діяльності. Мовленнєві та артистичні здібності вихованців розкрились у виховному заході «Україна – мій дім». Школярі розповідали  про традиції рідної Батьківщини, співали пісні та декламували  вірші Кобзаря англійською мовою. Хвилею добра та щирості були охоплені запрошені вчителі Ясенівського освітнього округу під час відкритого уроку – тренінгу «Душі людської доброта», який провела вчитель світової літератури Дуб’євського НВК Козлінська Л.І. Вікторини, ігри та новітні прийоми супроводжували затишну атмосферу діяльності дітей у групах та збагатили арсенал засобів та способів роботи присутніх педагогів на уроках світової літератури з школярами з теми «Казки». Запалені свічечки добра та миру  залишаться на згадку про зворушливі моменти  перебування в цьому закладі.

 

Переглядів: 287 | Додав: Адміністратор | Дата: 20.11.2014

Під цією назвою успішно завершився тиждень української писемності та мови, який проходив у Бродівському центрі дитячої та юнацької творчості. У рамках тижня пройшло ряд цікавих і змістовних заходів, зокрема: відкриття тижня «Українську рідну мову в дар мені дали батьки», на групах студії декоративно-ужиткового мистецтва, година спілкування «Мова – це доля нашого народу» (студія хореографії), «Долучись до слова Володимира Хроновича», за участю  Наталії Ханакової – бібліотекаря історико -краєзнавчого музею; відкриті заняття «У світі української казки» (студія «Перлинки») та «З глибини віків. Преподобний Нестор-Літописець» (студія образотворчого мистецтва). «Мамина казка у малюнку» (гурток «Дизайн та екологія»). У турнірі допитливих «Що для мене рідна мова?» у трьох етапах взяли участь кращі гуртківці студій ЦДЮТ. І етап – «Україна – рідний край»; ІІ етап – «Читаєм і шануєм Кобзаря»; ІІІ етап – «Ой яка чудова українська мова!». Під час проведення турніру присутні мали змогу побувати у прекрасному світі рідного слова: побачити міні-виставу «Камінь – дороговказ», гуртківці гуртка «Сувеніри», керівник Стецик О.П., почути вірші та гуморески у виконанні Дубини Олесі, Нечипоренка Арсена, Шелеста Богдана та ін. Перемогу отримала команда студії «Гал-Арт». На завершення тижня пройшов конкурс читців: «Лунай, величне наше слово!» (студія декоративно-ужиткового мистецтва, керівник Павлюк Н.В. та Тесля Н.Я.). Кращими читцями названо Надорожняк Мар’яну, Федунець Соломію, Зьомбру Діану.

 

Переглядів: 410 | Додав: Адміністратор | Дата: 20.11.2014

20 листопада 2014 року  у Бродівській гімназії ім. І.Труша, Бродівській ЗОШ І-ІІІст.№3, Наквашанській ЗОШ І-ІІІ ст., Заболотцівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося комплексне моніторингове дослідження якості виховання. У дослідженні взяли участь  учні 9,11 класів, їх батьки та педагоги. Тестування відбувалося  в онлайн режимі, а узагальнені результати анкетування автоматично надсилалися на спеціальний сервер для оперативної обробки даних. 

Переглядів: 353 | Додав: Адміністратор | Дата: 20.11.2014

19 листопада 2014 року на базі Бродівської гімназії  імені  І.Труша відбулося засідання районного методичного об’єднання класних керівників. Тема засідання «Класний керівник і батьки – співпраця і партнерство» , як завжди є актуальною і потребує постійного самовдосконалення . З завданнями і змістом родинного виховання в сучасних умовах присутніх ознайомила методист РМК Островська М.Й.; про ефективну співпрацю класного керівника і батьківського колективу розповідала Демчук Р.С. – керівник Суховільського міжшкільного методичного об’єднання класних керівників. Практична частина засідання складалася з двох секції – тренінгу  та клубу для батьків. Роботу тренінгу організувала та провела психолог Бродівської гімназії ім..І.Труша Корчак О.Є. Цікаву організацію «Клубу для батьків» забезпечили керівник районного методичного об’єднання класних керівників Булишин Б.П. та головний спеціаліст  БРЦССДМ Кирик О.Ф. «Сім’я – джерело, водами якого живиться повноводна річка нашої держави», саме таким девізом  В.Сухомлинського завершилося засідання, під час якого педагоги дізналися багато нового і цікавого.

 

Переглядів: 356 | Додав: Адміністратор | Дата: 20.11.2014

Copyright MyCorp © 2024