Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 20:23

Головна » 2014 » Листопад » 18

12 листопада 2014 року у Наквашанській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся районний семінар-практикум заступників директорів шкіл з виховної роботи з проблеми "Особливості організації виховного середовища школи сприяння здоров'ю". Народна мудрість стверджує: щоб виростити Людину, треба давати їй чотири уроки на день протягом десяти років. Ось ці уроки: Здоров’я, Любов, Мудрість і Праця. Стимулювання здорового способу життя педагогів і вихованців –основний, стрижневий напрямок виховного процесу Наквашанської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Тому на базі цього навчального закладу проведено районний семінар-практикум заступників директорів шкіл з виховної роботи з проблеми "Особливості організації виховного середовища школи сприяння здоров'ю". Відкрила методичний захід завідувач райметодкабінету Антоненко Н.В., яка зазначила, що діяльність загальноосвітнього закладу щодо збереження та зміцнення здоров’я учнів лише тоді може вважатися повноцінною і ефективною, якщо професійно та ефективно у єдиній системі реалізуються здоров’язберігаючі та здоров’яформуючі технології. Директор місцевої школи Нагірняк Г.Є. презентував роботу школи сприяння здоров’ю. Методист РМК Шушкевич Н.Д. розповіла про мережу шкіл сприяння здоров’ю та специфіку їх роботи. Досвідом роботи щодо особливостей організації виховного середовища школи сприяння здоров’ю поділилася заступник директора з виховної роботи Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4, керівник районного методичного об’єднання заступників директорів шкіл з виховної роботи  Ковальчук І.Л.   А  заступник директора з виховної роботи Наквашанської ЗОШ І-ІІІ ст. Кнут М.Б. у своєму виступі закцентувала увагу учасників семінару  на одному із важливих компонентів формування здорового способу життя – відпочинку. Вона зазначила: "В школі  потрібно намагатися організувати відпочинок так, щоб кожен знайшов собі цікаве і змістовне заняття. Це – походи, екскурсії, конкурси, змагання, вечори відпочинку. Але найбільш цікавою є туристсько-краєзнавча робота".

Тому практична частина семінару була проведена у формі мандрівки до Кременецького горбогір'я, маршрут якої спланувала вчитель географії Наквашанської ЗОШ І-ІІІ ст. Демидюк Л.Я. Заступники директорів шкіл з виховної роботи побували біля джерела Святої Праведної Анни, гідрологічної пам'ятки природи місцевого значення (село Лішня Кременецького району Тернопільської області), піднялися на  гору Бона у Кременці (найвідомішу цікавинку міста), побачили романтичні руїни замку з неймовірно гарним краєвидом, сакральну архітектуру визначних місць Кременця. Усі учасники семінару поверталися додому не лише з наповненою скарбницею досвіду з питань роботи школи сприяння здоров’ю, а й з незабутніми враженнями від побачено і почутого. Педагоги-виховники погодились із словами Анатоля Франса "Подорожі вчать більше, ніж будь-що інше. Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома".    

Переглядів: 290 | Додав: Адміністратор | Дата: 18.11.2014

З 10 по 14 листопада у Бродівській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 проходив Тиждень "Ми проти насильства". Соціальний педагог Лиховід О.Б. та практичний психолог Немерко І.І.  провели:

  • гру-вправу «Листопад негативних емоцій» (корекційно-відновлювана терапія) у 8-Б класі;
  • гру-вправу «Долоньки доброти» у 2-Б і 3-А класі;
  • тематичні години спілкування у 5-Б, 6-Б, 7-Б класах, на яких ознайомили учнів із пам’ятками «Як вижити якщо ви у небезпеці», «Що роботи, щоб тебе не принижували»;

     

  • підготували цикл радіопередач «Попередимо насильство», у яких надали поради як запобігти насильству, розповіли про негативний вплив субкультур, засобів масової інформації на учнівську молодь, а також ознайомили учнів із правилами безпечної поведінки в Інтернеті.

Розробили інформаційний буклет «Алгоритм дій педагогічних працівників у випадку виявлення у дитини ознак насильства» та буклет для педагогів «Попередження насильства та жорстокості», куточок для учнів «Ми проти насильства».

В 10-Б класі (кл. кер. Батенчук Н.П.) цікаво пройшов правовий рейн-ринг.В 2-А класі (кл. кер. Диндура Л.М.) провела цікавий захід «Кожна дитина має право». Проведено правовий брейн-ринг на тему «Дитина має право» у 1-Б класі (кл. кер. Монастирська Н.Б.) Учні ознайомилися із декларацією прав дитини.

 

Переглядів: 331 | Додав: Адміністратор | Дата: 18.11.2014

Copyright MyCorp © 2024