Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 12:37

Головна » 2014 » Листопад » 14

9 листопада в Україні відзначили День української  писемності та мови, а також вшановували пам'ять Преподобного Нестора – літописця. Свій початок  свято бере ще з 1997 року і сьогодні є, як ніколи, надзвичайно актуальним.  У Пониковицькій  ЗОШ І-ІІІ ступенів теж,  уже традиційно,  відзначили  цю дату. Школярі  взяли участь у написанні Всеукраїнського диктанту. Учні  8 класу під керівництвом класного керівника  Барчинець  Зор'яни  Михайлівни  виготовили стінгазету приурочену цій знаменній даті.  Учні  9 класу   разом  із своїм наставником  Гутник Іриною Михайлівною провели тематичну лінійку «Мова – духовне багатство народу» . Цікавою та пізнавальною стала книжкова виставка у бібліотеці. У школі вчителями - філологами було проведено перший етап конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Переможці візьмуть участь у другому етапі, який відбудеться 22 листопада в районі.  Вихованці -початківці  любов до рідної мови висловили у малюнках.  Ці заходи було проведено з метою утвердження статусу української мови , піднесення її престижу , підвищення рівня мовної освіти та культури учнівського колективу , вдосконалення навичок майстерного володіння слова.

 

Переглядів: 374 | Додав: Адміністратор | Дата: 14.11.2014

У Шнирівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулось засідання Лешнівського міжшкільного методичного об'єднання вчителів української мови та літератури з проблеми «Розвиток зв’язного мовлення та творчих здібностей на уроках української мови і в позакласній роботі», приурочене 100-літтю з дня народження В.Ящуна. Розпочалось методичне об'єднання мистецько-музейною вітальнею «Василь Ящун: з нив і доріг життя», підготовленою вчителями Г.В. Палій та В.І. Макаром, учнями школи.  Далі філологи мали змогу відвідати шкільний історико-краєзнавчий  музей, який удостоєно звання «зразковий», та побувати на уроці української мови у 6 класі «Загальна характеристика частин мови», проведений вчителем Г.В. Палій. Також перед вчителями рідної мови та літератури виступила голова ММО  І.І. Сацьків з питанням «Аспекти ключових завдань компетентнісного навчання як вияв творчих здібностей учнів». Методист РМК Л.В.Заяць розповіла про особливості розвитку зв’язного мовлення в умовах компетентнісного навчання та підвела підсумки семінару завідувач.  

В Пеняківській ЗОШ I-III ст.  було проведено виховний захід присвячений Дню писемності мови «Мужай, прекрасна наша мова, серед прекрасних братніх мов!», в якому брали участь учні 5-10 класів.

 

Переглядів: 338 | Додав: Адміністратор | Дата: 14.11.2014

Copyright MyCorp © 2024