Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 05:17

Головна » 2014 » Листопад » 12

Виховання в людині патріота своєї Батьківщини, любові до рідного краю, любові до України варто починати з раннього дитинства. Тому вже у школі  необхідно виховувати глибокі почуття патріотизму та національної гідності, найкращі якості захисника Батьківщини, високий рівень загальної культури та народних знань, народної етики, моралі, мистецтв. Виконанню цих завдань у Пониковицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів Бродівського району сприяють військово-спортивні, патріотичні заходи, серед яких і «Козацькі забави», приурочені  Дню українського козацтва. Активними учасниками свята стали учні 5-11 класів, вчителі фізичного виховання і музики, класні керівники, педагог-організатор та батьки. Учні змагалися у таких номінаціях:конкурс строю та пісні, конкурс художньої самодіяльності, конкурс малюнка «Козак», конкурс козацької страви та спортивні конкурси. Свято відбулося у веселому, патріотичному, козацькому дусі із запахом свіжих пирогів,борщу, кулешу та сала. Усі учасники залишилися задоволеними. Усі класи було нагороджено грамотами.

Районне методичне об"єднання керівників шкільних музеїв  відбулося на базі Шнирівської ЗОШ І-ІІІст. Досвідом роботи "Формування громадянської компетентності засобами музейної педагогіки" ділився керівник історико-краєзнавчого музею навчального закладу, що має звання "Зразковий музей",  Макар В. І., про співпрацю шкільних музеїв та районного історико-краєзнавчого музею розповів директор Стрільчук В.М. Учасники дійства були вражені від побаченого: мистецько-музейною вітальнею" Василь Ящун: з нив і доріг життя", екскурсіями  у шкільний музей, приватний музей  родини Федунів с. Клекотів, на козацьку  могилу  1651 року та у церкву ХУІІ ст.., що найдревніша на  Брідщині.  Були роздані книги про історію шнирівських  родини Василя Стеблика та Степана Стеблика "Юність, обпалена війною ".

Переглядів: 322 | Додав: Адміністратор | Дата: 12.11.2014

Тема міжшкільного методичного об’єднання вчителів фізики, яке відбулося у Підкамінській ЗОШ I-III ст.: «Методичні вимоги до сучасного уроку», де йшлося про знання системи принципів дидактики, їх ієрархії, взаємозв’язків та відносин, обов’язкову опору на них при проектуванні, організації та здійсненні освітньої діяльності на уроці, знання кожним вчителем типології уроків і  тільки обґрунтований вибір типу уроку, безумовне врахування навченості, навчальних та виховних можливостей учнів різного віку, класів, груп; врахування особливостей, інтересів, нахилів, запитів учнів. Вчителем вищої категорії Підкамінської ЗОШ I-IIIст. Бігуном І. М. був проведений урок у 10-А класі на тему: «Другий закон Ньютона».  Використано проблемний підхід до теми, урок інтенсивний, емоційний, з високим рівнем зацікавленості, організованості та дисциплінованості. Питання «як?» і «чому?» спонукали учнів до творчого, продуктивного мислення. Пояснення вчителя супроводжувались демонстраційним експериментом та мультимедійною наочністю. Урок проведено на високому науково-методичному рівні і пов’язано із життям.

На базі Орихівчицької ЗОШ І-ІІст. відбулося чергове засідання міжшкільного методичного об"єднання Підкамінського освітнього округу"Історичне  краєзнавство у курсі викладання історії України".  Історія минулого краю була викладена: на уроці історії України у 9 класі "Селянські рухи в першій половині ХІХ ст.", у презентації історії села Орихівчик  вчителем  вище згаданої школи Саганом Р.З.,  у розповіді вчителя  історії Бродівської гімназії імені Івана Труша Корчака  А. М. досліджуваного матеріалу із життя та діяльності нашого земляка, уродженця с. Чепелі, одного із засновників "Руської трійці" Якова Головацького, 200 років, з дня народження якого відзначає вся громадськість України. Задоволені були учасники семінару і екскурсією  у с. Маркопіль, Пеняки, Чепелі. Поклонились і могилі  пароха с. Чепелі Федору Головацькому.  

Переглядів: 306 | Додав: Адміністратор | Дата: 12.11.2014

У  Пониковицькій ЗОШ  І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум шкільних бібліотекарів на тему «Спільна робота бібліотекаря з вчителями – предметниками». У роботі семінару взяли участь шкільні бібліотекарі району, методист методкабінету відділу освіти Бродівської райдержадміністрації – Ткачук Ольга Тихонівна, дирекція, вчителі та учні школи. Учасників семінару привітав  директор школи Граб С. А.,  усі присутні мали змогу переглянути  фільм-презентацію про історію села Пониковиця та місцевої школи. На важливості  ефективної роботи та співпраці шкільної бібліотеки  та вчителів – предметників наголосила методист районного відділу освіти Ткачук Ольга Тихонівна. Заступник директора з НВР Адамович Л.С. розповіла про таку співпрацю у школі не тільки вчителів-предметників, а й дирекції, вчителів  та учнів.  Родзинкою зустрічі стала цікава, змістовна та насичена  презентація  досвіду роботи шкільного бібліотекаря Демчук Ірини Володимирівни. Заключним акордом роботи семінару та співпраці усіх ланок шкільного життя  стало проведення виховного заходу «Гордимося, що ми українці…». Шкільний  бібліотекар Ірина Володимирівна  Демчук  підсумувала  практикум  словами В.Сухомлинського: «Якщо ви хочете , щоб молодь торкнулася до знань, турбуйтеся про головні, найважливіші джерела духовної культури – бібліотеки».

 

Переглядів: 267 | Додав: Адміністратор | Дата: 12.11.2014

Copyright MyCorp © 2024