Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 21:45

Головна » 2014 » Травень » 06

У Бродівській спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 з вивченням англійської мови з 1 класу відбувся районний семінар заступників директорів з виховної роботи з проблеми "Управління виховною системою навчального закладу в контексті національного виховання". У роботі семінару взяли участь 14 заступників директорів з виховної роботи, завідувач райметодкабінету Н.В.Антоненко, завідувач кабінету розвитку освіти ЛОІППО Р.Я.Пастушенко.

Виховання – проблема вічна. Відколи існує людство, відтоді й дбає воно не лише про добробут нащадків,  а й про виховання молодого покоління в кращих традиціях людства.  Від батьків передається генетичний код, рідна мова, матеріальна й духовна культура. Швидкий плин повсякденного життя вносить корективи у виховний процес. Сьогодні перед українським суспільством гостро постала проблема національного виховання. Провідною ідеєю педагогічного колективу Бродівської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 з вивченням англійської мови з 1 класу, який очолює досвідчений керівник І.С.Лесик, є творчий пошук, спрямований на впровадження національних традицій, відродження української культури, звичаїв народу, утвердження патріотизму і національної гордості, виховання кращих моральних якостей людини.

Мета методичного заходу – підвищення професійної  майстерності  заступників директорів шкіл з виховної роботи  щодо управління системою виховної роботи. Роботу семінару відкрила завідувач РМК Н.В.Антоненко. Вона ж розпочала інформаційно-презентаційний блок методичного заходу,  закцентувавши увагу присутніх на особливостях  управління виховною роботою в школі у контексті національного виховання. Про стратегічне планування виховного процесу навчального закладу говорив у своєму виступі завідувач кабінету розвитку освіти ЛОІППО Р.Я.Пастушенко.

 Практичний блок семінару був проведений у груповій формі "Шість капелюхів мислення", за методом одного із найвідоміших дослідників механізмів творчості Едварда де Боно. Прослухавши притчу про старого майстра, учасники обмінялись творчими ідеями та управлінським досвідом зі створення моделі стратегічного  плану виховної роботи школи. Використавши даний метод, педагоги  змоделювали стратегічний план виховної роботи школи, проаналізувати його переваги й недоліки, сильні та слабкі сторони, той емоційний фон, з яким розпочинають роботу. Модератором цієї форми роботи була завідувач РМК Н.В.Антоненко.

Далі заступники директорів з виховної роботи мали можливість  ознайомитись з досвідом роботи Бродівської СЗОШ І-ІІІ ст. №2  з питань національного виховання очима заступника директора з виховної роботи Н.Р.Кушпети, класного керівника, голови шкільного методичного об'єднання  класних керівників Л.Г.Кайдан, учениці Анастасії Бугайчук, представника учнівського самоврядування, члена загальношкільного батьківського комітету Н.O.Ступень. А завершилась презентація виховної системи навчального закладу імпрезою "Гордимося, що ми українці!", яку підготувала заступник   директора з виховної роботи Н.Р.Кушпета.

Присутні  відзначили актуальність і практичну значущість семінару, отримали необхідну і важливу для себе інформацію, методичні матеріали для проведення виховної роботи в школі з питань національного виховання. Підсумки роботи семінару підвів завідувач кабінету розвитку освіти ЛОІППО Р.Я.Пастушенко.

 

Переглядів: 429 | Додав: Адміністратор | Дата: 06.05.2014

Copyright MyCorp © 2024