Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 14:30

Головна » 2014 » Березень » 28

На базі Бродівської ЗОШ І-ІІІ ступнів №3 відбулося пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, іноземної мови,хімії,фізики, російської мови  та всесвітньої історії. На тестування зареєструвався 171 учасник,а у пункт пробного тестування з’явилося 165 учнів. Учасники, які з певних причин не взяли участі у тестуванні мають змогу отримати зошити та бланки відповідей з предмету, на який вони реєструвалися. Майбутні учасники зовнішнього незалежного оцінювання змогли ознайомитися з процедурами ЗНО 2014 року і оцінити свої шанси на складання основної сесії.  

 

Переглядів: 371 | Додав: Адміністратор | Дата: 28.03.2014

З метою виявлення та підтримки здібних та обдарованих  у Бродівській гімназії ім.Труша  відбувся інтелектуальний конкурс-гра «Мудагелики-2014» для учнів 4 класів. У першому, заочному етапі конкурсу взяли участь 37 учнів 4 класів шкіл Бродівського району, а саме: Підкамінської, Ясенівської, Берлинської, Наквашанської, Суховільської,  Лешнівської та Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст., Лучківської, Конюшківської, Гаї-Дітковецької та Гаї-Смоленської ЗОШ І-ІІ ст., Дуб’євського  та Станіславчицького НВК. У другому, очному етапі конкурсу взяли участь 24 учні таких навчальних закладів: Наквашанської, Підкамінської, Суховілської ЗОШ І-ІІІ ст., Гаї-Дітковецької, Гаї-Смоленської, Конюшківської ЗОШ І-ІІ ст. та Дуб’євського НВК.

Переможцями стали:

«Золотий сертифікат» - Преснер Уляна, учениця 4 класу Наквашанської ЗОШ І-ІІІ ст., Кім Діана, учениця 4 класу Ясенівської ЗОШ І-ІІІ ст., Поляк Юлія, учениця 4 класу Гаї-Дітковецької ЗОШ І-ІІ ст.

«Срібний сертифікат» -  Гайдамаха Олег, учень  4класу Наквашанської ЗОШ І-ІІІ ст.,  Салюк Софія, учениця 4 класу Наквашанської ЗОШ І-ІІІ ст., Вагнер Анастасія, учениця 4 класу Дуб’євського НВК.

«Бронзовий сертифікат» - Бочелюк Світлана, учениця 4 класу Підкамінської ЗОШ І-ІІІ ст., Сінькевич Валентин, учень 4 класу Ясенівської ЗОШ І-ІІІ ст., Беднарчук Вадим, учень 4 класу Ясенівської ЗОШ І-ІІІ ст., Стьопочкін Дмитро, учень 4 класу Дуб’євського НВК,  Дзьоба Вікторія, учениця 4 класу Дуб’євського НВК,  Романюк Наталія, учениця 4 класу Гаї-Дітковецької ЗОШ І-ІІ ст.

Переглядів: 327 | Додав: Адміністратор | Дата: 28.03.2014

У Бродівській ЗОШ І –ІІІ ст. №3 відбулось засідання методичного об’єднання вчителів англійської мови Бродівського освітнього округу з теми «Шляхи підвищення мотивації як засобу оптимізації процесу вивчення іноземної мови».  В рамках теоретичної частини заняття учасники заняття отримали змогу прослухати доповідь вчителя даної школи Гапун О.Я. про використання ігор у вивченні англійської мови й спробували  кілька ігрових моментів «Літери й їх оточення», «Дієслівна гімнастика», працюючи в групах. З великим задоволенням педагоги та учні мандрували визначними місцями рідного міста, згадували минуле та  відкривали завісу майбутнього Бродівщини за допомогою презентації, створеної вчителем даної школи Гуменюк О.І. та учнями 9 класу. Естафету подорожі підхопили команди «індіанців» та «ковбоїв», що позмагавшись за звання кращого знавця Америки, отримали «нічию», та  продемонстрували глибокі й переконливі знання з теми  уроку «Все про США», який підготувала і провела вчитель Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Приймак Л.П. Колоритний одяг одинадцятикласників, пісні в стилі «кантрі», діалоги шукачів золотого періоду «золотої лихоманки» перенесли усіх на Дикий Захід. Після цих мандрівок довелось повернутись до України, щоб поповнити  скриньку золотавинами досвіду від методиста видавництва «ОUР» Сичивиці Л.М., котра показала майстер-клас про навчання письма на початковому етапі та  разом із Скібіцькою О.Б. презентувала нову методичну та навчальну літературу, фахову пресу.

 

Переглядів: 307 | Додав: Адміністратор | Дата: 28.03.2014

У Бродівській СЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбулось засідання клубу професійного спілкування «Шевченко і сучасність: проектно-дослідницька діяльність учнів та вчителів» за участі педагогів-словесників та класних керівників ЗНЗ району. Засідання було приурочене 200-літтю з дня народження Тараса Шевченка.  Ведучими клубу були завідувач районного методичного кабінету  Антоненко Н.В. та методист РМК Заяць Л.В. До слова запрошено вчителів, які є асами з даного питання, бо ж проектно-дослідницької діяльності є складовою їх професійного почерку. Про проектні технології навчання на уроках української літератури як засіб формування гармонійно розвиненої особистості розповіла вчитель української мови та літератури Наквашанської ЗОШ І-ІІІ ст. Демчук Р.С., переможець районного етапу  Всеукраїнського конкурсу «Учитель року -2012». Розмову продовжила досвідчений класний керівник, талановитий вчитель рідної мови і літератури  Підкамінської ЗОШ І-ІІІ ст. Мартинюк І.С., яка за допомогою дослідницько-пошукової роботи дуже легко налагоджує контакт із своїми вихованцями, згуртовує їх та зацікавлює  своїм предметом. Про особливості пошукової роботи у позаурочний час поділилась з колегами Булишин Б.П., учитель Бродівської гімназії ім. І.Труша, яка апробувала програму профільного навчання української мови та літератури, є постійним учасником науково-дослідницького товариства «Джерело», переможцем обласного конкурсу учнівських робіт з українознавства у номінації «Мовознавство».  Надзвичайно цікавим і глибоким був виступ вчителя української мови та літератури, заступника директора Суховільської ЗОШ І-ІІІ ст. Сахнюк Л.І. «Вивчення творчості Тараса Шевченка на заняттях літературної студії». Про Шевченка невідомого розказала присутнім вчитель української мови та літератури Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3, голова районного методичного об'єднання класних керівників Тимочко М.П. Які кроки треба зробити, щоб реалізувати проект, розповіла вчитель української мови та літератури Бродівської СЗОШ І-ІІІ ст. №2, голова районного методичного об'єднання вчителів-словесників Демчук Л.Р. У навчальних закладах багато виховних справ ініціюються саме учнями. Так сталося і цього разу. Учні Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 вирішили створити фільм в рамках проекту «Тарас Шевченко і наш край».  А розказала про те, як відбувались події з протилежного боку камери, координатор проекту, вчитель української мови та літератури, заступник директора Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 Ковальчук І.Л. А от гімназистами було зініційовано проведення дискусійного клубу «Чи можна вважати Великого Кобзаря щасливою людиною?», про підготовку та проведення якого розповіла вчитель української мови та літератури Бродівської гімназії ім. І.Труша Гаврікова Н.В. Завершилось засідання клубу виступом учнів Бродівської СЗОШ І-ІІІ ст. №2: Євгена Галагана та Анастасії Богайчук.

 

Переглядів: 283 | Додав: Адміністратор | Дата: 28.03.2014

У Пеняківській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулось міжшкільне методоб’єднання вчителів  англійської мови  Підкамінського освітнього округу "Розвиток творчої особистості учнів на уроках та позакласних заходах". В рамках теоретичної  частини засідання вчителі округу послухали доповіді вчителів Орихівчицької ЗОШ І-ІІ ст. Саган М.З. з теми "Виховання творчих здібностей молодших школярів у позакласний час" і вчителя Суховільської ЗОШ І-ІІІ ст. Сахнюк Л.І. "Специфіка розвитку творчої активності учнів у процесі навчання їх за допомогою ігор" та переглянули презентацію вчителя місцевої школи  Кирик М.М. про особистісно – зорієнтований підхід у навчанні дітей. Дискусія вийшла цікавою й отримала  логічне продовження в обговоренні наступного питання про роботу з обдарованими школярами, яку презентувала з власного досвіду роботи вчитель Наквашанської ЗОШ  І – ІІІ ст., керівник ММО округу Пасічник О.М. Вчителі-словесники Московкіна Н.М. та Кравчук Г.В. поділились досвідом роботи з творчими школярами, залучення їх до проектних робіт, створення презентацій, позакласної діяльності, участі в предметних олімпіадах, конкурсах «Олімпус», «Грінвіч», «Пазл» і підкреслили важливість цієї діяльності в житті дітей. В рамках практичної частини засідання  його учасники відвідали урок англійської мови у 6 класі з теми «Моя Батьківщина – Україна» та позакласний захід, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка, що підготувала вчитель Федюк Г.В. Вчителі та учні отримали можливість послухати поезію Великого Кобзаря та пісню «Реве та стогне Дніпр широкий» англійською мовою й дізнатись про визначні місця Києва через майстерно створену вчителем  презентацію.  У підсумку методоб’єднання  методист РМК Глухенька І.Є. зазначила, що творчість учнів потрібно розвивати з наймолодшого шкільного віку й оточувати  увагою обдаровану молодь впродовж усього періоду навчання в школі.

          

 

Переглядів: 293 | Додав: Адміністратор | Дата: 28.03.2014

У Бродівській СЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбулось засідання школи професійної адаптації вчителів іноземних мов «Використання активних прийомів навчання на уроках англійської мови». Методист РМК Глухенька І.Є. розповіла  молодим педагогам про моделювання уроку, раціональне використання кожної його хвилини, впровадження у діяльність активних видів роботи задля мотивації учнів у вивченні англійської мови як засобу спілкування в різних сферах життєдіяльності. Присутні вчителі - стажери цікавились методикою проведення аудіювання та монологічного мовлення, а досвідчені педагоги радо ділились власними засобами та прийомами роботи, що забезпечують активізацію учнівської аудиторії й продуктивну результативність вивченого під час уроку. Доказом ефективності використання активних прийомів навчання був відкритий урок учителя  Бродівської СЗОШ І-ІІІ ст. №2 Старик О.М. у 3 класі з теми «На дні моря». Діти постійно демонстрували зацікавлення своєю діяльністю на уроці, читаючи й виконуючи бажання морських істот, співаючи пісню про кораблики, переглядаючи мультиплікаційний фільм про Русалочку й жителів морів та океанів. Морська подорож захопила учнів та присутніх учителів неймовірними пригодами, була корисною з точки зору розвитку вмінь мовлення.

 

Проведено відкриті уроки для молодих вчителів у Бродівській ЗОШ І ст. №1. Молоді педагоги відвідали 4 уроки, які проводили:

  • вчитель-методист вищої категорії Мандзюк Мирослава Михайлівна у 2 класі з читання;
  • вчитель вищої категорії Стефанів Надія Степанівна у 1 класі з навчання грамоти;
  • вчитель вищої категорії Горобйовська Оксана Володимирівна у 3 класі з математики;
  • вчитель першої категорії Базюта Наталія Борисівна у 4 класі з природознавства.

На цих уроках молоді вчителі змогли побачити як формувати в учнів навчально-організаційні, загальномовленнєві, загальнопізнавальні та контрольно-оцінні уміння та навички, які є основою ключової компетентності «уміння вчитися» та ґрунтом для успішної навчальної діяльності. Як вміло поєднувати сучасні методики та технології з цільовою орієнтацією процесу навчання на результат продемонстрували на своїх уроках Стефанів Н.С. та Горобйовська О.В.  Із власною системою роботи над фразеологізмами ознайомила вчителів Мандзюк М.М., що викликало неабияке зацікавлення у молодих педагогів.  Обговорення уроків разом із вчителями, які проводили уроки,  та за участі методиста РМК Кирик І.Є. розкрило «кухню» роботи вчителя, сприяло кращому розумінню доцільності застосування інноваційних прийомів та методів та подоланню молодими вчителями труднощів у роботі.

Переглядів: 305 | Додав: Адміністратор | Дата: 28.03.2014

       На базі Підгорецької  ЗОШ І-ІІ ст. відбулося міжшкільне методичне об’єднання вчителів світової літератури Ясенівського освітнього округу «Розвиток комунікативних компетентностей учнів». В рамках теоретичної частини засідання вчителі мали змогу послухати доповідь педагога місцевої школи Мищук Л.Ю. про методику формування комунікативних компетентностей школярів  у процесі опанування художніх цінностей через застосування мультимедійних засобів на уроках світової літератури. Методист РМК Глухенька І.Є. звернула  увагу присутніх колег на те, що розвиток комунікативних компетентностей великою мірою залежить від індивідуального стилю учіння кожного учня зокрема. Методичні знахідки досвідчених педагогів Завадської Г.М., Хрипливої М.П., Вавжкевич О.Б. збагатили  скарбниці  учасників методоб’єднання. В практичній частині засідання до уваги присутніх був відкритий урок Дзьоби Н.Ю. у 7 класі з теми «Взаєморозуміння та прагнення зробити добро іншому як засіб подолання життєвих негараздів» за новелою  О’Генрі  «Останній листок». Чітка структура уроку, злагоджена  робота учнів у групах, продумані  завдання мотивували дітей до активного спілкування й  досягнення  результатів.

 

Переглядів: 319 | Додав: Адміністратор | Дата: 28.03.2014

У Бродівській СЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбулось засідання школи професійної адаптації вчителів іноземних мов району "Шляхи   мотивації учнів на уроках іноземних мов".  Методист РМК  Глухенька І.Є.  зазначила, що школярі  завжди сподіваються  від учителя на отримання нового матеріалу  в цікавій для них формі. Молоді спеціалісти отримали чудову нагоду поповнити свою методичну скриньку цінними прийомами та засобами навчання, переглядаючи тематичну презентацію вчителя даної школи Губач А.О., котра продемонструвала практичне використання власної мотиваційної бази і застосування її практично з учнями 6 класу.  Відкритий урок даного вчителя з теми  "Комп’ютерні технології" мотивував школярів до активної мовленнєвої діяльності. У практичній частині зустрічі молодих педагогів була надана ще одна можливість відвідати урок вчителя Бродівської СЗОШ І-ІІІ ст. №2 Диди О.П. у 2 класі з теми "Мої іграшки". Корисним був  досвід роботи педагогів спеціалізованої школи для  учасників школи професійної адаптації вчителів іноземних мов з точки зору мотивації школярів у вивченні англійської мови.

 

Переглядів: 358 | Додав: Адміністратор | Дата: 28.03.2014

Copyright MyCorp © 2024