Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 17:46

Головна » 2014 » Березень » 03


У Заболотцівській ЗОШ І- ІІІст. районний семінар вчителів християнської етики "Поширення добра у світі" від початку до завершення був наповнений  вірою і  молитвою за  світле майбутнє України та поширення добра у світі. Було проведено відкритий урок у 6 класі "Важливість добрих справ для духовного росту" (Притча "Про зерно гірчиці" Мт. 13, 31-32, Мт. 4, 30-34, притча "Про закваску"Мт. 13, 33, Лук. 13, 20-21, вчитель – Петрик С. М.)  виховний захід "О, Господи, як добре, що ти є", (вчителі – Петрик С. М., Банцур О. А.,  Цімарно М. П.), духовну науку священика,  отця І. Балука та виступ методиста РМК Сірко Л. В. В засіданні круглого столу з питань обміну досвідом роботи "Формування духовності учнів сучасної школи" взяли участь вчителі Черкас В. Й. (Білявецька ЗОШ І-ІІст.), Степчук Д. І. (Станіславчицький НВК), Загоруйко Н. Й. (Бродівська гімназія імені Івана Труша), Вовчаста Г. І.,  Стрехалюк  М. І., Яремко Н. П.( Заболтцівська ЗОШ І- ІІІ ст.). Районний семінар було закінчено закликом, щоб усі у своїх душах запалили  свічку віри, пронесли її через усе життя, тоді  кривда і зло оминатимуть їх.



***


У Підгір’янській малокомплектній загальноосвітній школі І ступеня відбулося міжшкільне методичне об’єднання вчителів початкових класів «Особливості викладання природознавства за новою програмою у 1 та 2 класах». Розпочалось засідання методобєднання урочистим привітанням словом і піснею гостей маленькими школяриками. На високому рівні проведено у 1 класі урок- міні-проект «Мій улюблений куточок відпочинку у селі» вчителем цієї школи Горбаль-Щепанською І.Я. Теоретичні аспекти вищезгаданої проблеми висвітлила, з допомогою презентації, вчитель початкових класів Підгір’янської ЗОШ І ст. Кацалай О.І. За круглим столом вчителі, спільно із методистом РМК Кирик І.Є., обговорили проблеми впровадження нових Державних стандартів початкової загальної освіти у малокоплектній школі, опрацювали вимоги щодо організації дослідницьких практикумів та практичних робіт з природознавства. Методист РМК Кирик І.Є. звернула увагу вчителів на нові методичні рекомендації Міністерства освіти України щодо критеріїв оцінювання учнів початкових класів. Методичне засідання завершилось святом «Вмій природу берегти!», яке підготували та представили учні школи.





Переглядів: 375 | Додав: Адміністратор | Дата: 03.03.2014

 

У Підкамінській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулось міжшкільне методичне об'єднання вчителів української мови та літератури, присвячене 200-літтю з дня народження Тараса Шевченка. Усіх учасників семінару гостинно запросила у оновлений кабінет української мови та літератури заступник директора  школи з навчально-виховної роботи Г.В.Хижук. Теоретичний блок семінару розпочала вчитель української мови та літератури І.С.Мартинюк, ознайомивши присутніх з особливостями застосування соціокультурної змістової лінії на уроках української мови. Про використання ІКТ під час вивчення життєвого і творчого шляху Кобзаря розповіла вчитель української мови та літератури І.П.Денисюк і запропонувала свої розробки з цього питання, розміщені  на власному блозі.  Методист РМК Л.В.Заяць розповіла про публікації, присвячені постаті Т.Шевченка, у фаховій літературі. Зокрема більшу увагу зосередила на статті у «Дивослові» професора Л. Мацько «Тарас Шевченко як знакова постать у полілозі національних культур». Під час практичної частини міжшкільного методичного об'єднання вчитель І.С.Мартинюк провела урок, присвячений Великому Кобзарю,  у 5 класі «Правила вживання апострофа». А логічним завершенням семінару стала літературно-музична композиція, приурочена 200-літтю з дня народження Тараса Шевченка «Свіча, запалена від серця», підготовлена і проведена вчителем О.В. Іллів.





Переглядів: 359 | Додав: Адміністратор | Дата: 03.03.2014

 

У Конюшківській ЗОШ І-ІІ ст. відбувся районний семінар-практикум заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи з проблеми "Особливості навчально-виховного процесу в умовах впровадження нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти". Основна компетенція, закладена у новому Державному стандарті, – навчити вчитися. Як розв’язати це завдання, не залишивши поза увагою загальний розвиток дитини? Досягнення позитивних результатів можливе за умов єдності навчальної, організаційно-інформаційної, науково-методичної складових освітнього середовища та координації спільних дій освітян різних рівнів, - говорила у своєму виступі завідувач райметодкабінету Антоненко Н.В. Досвід психолого-педагогічного супроводу процесу адаптації учнів 5 класу презентувала заступник директора Конюшківської ЗОШ І-ІІ ст. Романюк С.В. Як педагоги школи реалізовують компетентнісний підхід у навчально-виховному процесі учасники семінару мали змогу побачити, відвідавши фрагменти уроків у 1, 2 та 5 класах. Свою педагогічну майстерність продемонстрували вчителі Вах Г.Й., Дроздова Т.І., Гнатюк О.Ю., Шпак О.Г., Цар М.В., Топилко В.М., Мамай Н.Л. Під час методичного аукціону ідей заступники директорів шкіл та методисти райметодкабінету І.Є.Кирик, І.Є. Глухенька, Л.В. Сірко, Н.Д. Шушкевич обговорювали труднощі, проблеми та шляхи вирішення адаптаційного періоду учнів 5-их класів до навчання за новим Державним стандартом. На завершення методичного заходу господарі школи запросили усіх на імпрезу "Леся Українка і сучасність", створивши святковий весняний настрій.

Переглядів: 357 | Додав: Адміністратор | Дата: 03.03.2014

Copyright MyCorp © 2024