Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 10:52

Головна » 2014 » Лютий » 19

На базі Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося чергове засідання міжшкільного методичного  об'єднання вчителів історії та правознавства  Заболотцівського освітнього округу.  Керівник  об'єднання Стрехалюк М.І. розкрила актуальність проблеми "Створення інноваційного освітнього середовища для формування компетентної особистості. Інформаційно-комунікативні технології навчання на уроках історії".  Прозвучала  шкала думок "Значення комп'ютерної техніки у процесі навчання учнів. Формування життєвих компетентностей у сучасному інформаційному просторі". Урок проведено у ракурсі організації навчальної діяльності з використанням комп'ютерних технологій   у 6 класі "Східний похід Александра  Македонського" вчителем вищеназваного навчального закладу Банцуром О.А. Методист РМК Сірко Л.В. зупинилася на рішеннях Міжнародного науково-практичного семінару "Професійний портрет учителя історії ХХІ століття", наголосивши, що входження України до Болонського освітнього простору потребує оновлення парадигми освіти взагалі та кожного із нас зокрема,  на ефективних методах та прийомах   викладання історії   в сучасному мультикультурному суспільстві. 





У Білявецькій ЗОШ І-ІІ ст. відбулося розширене засідання творчої групи вчителів біології, хімії та вчителів Бродівського освітнього округу «Формування здоров'язберігальних компетентностей школярів під час викладання біології та хімії». Робота відбувалася у групах. Вчителі моделювали фрагменти уроків, інтегрували питання здоров'язбереження та здоров'язміцнення в уроки біології та хімії. Акцент було зроблено на проблему йододефіциту та шляхи її подолання. Учні Білявецької ЗОШ представили результати своєї науково-дослідницької роботи, продемонструвавши міні-проекти про рослини, які містять йод. Учасники семінару відвідали своєрідну фіто вітальню, мали можливість скуштувати  лікувальні чаї. Ініціатором та організатором засідання була вчитель біології та хімії, заступник директора з навчально-виховної роботи Білявецької ЗОШ І-ІІ ст. Шпотюк О.Й. Керівник творчої групи, вчитель хімії Бродівської гімназії ім. І.Труша Дудчак Г.М. ознайомила присутніх із напрацюваннями з проблеми «Особистісно зорієнтований та діяльнісний підхід до викладання природничих наук з метою формування здоров'язберігальних компетентностей школярів». Також було створено модель «здорового» уроку. Про компетентнісний підхід до вивчення природничих наук відповідно до нового Державного стандарту базової та загальної середньої освіти говорила керівник районного методичного об'єднання вчитель хімії Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст. Цімарно М.П. Методист РМК Шушкевич Н.Д. представила матеріали «Професійна компетентність учителя як умова формування компетентної особистості школяра».





У Заболотцівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося  міжшкільне методоб’єднання вчителів світової літератури  Ясенівського освітнього округу  "Розвиток  комунікативних компетентностей учнів".  У теоретичній частині заняття  заступник директора з навчально-виховної роботи Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст. В.М.Дробенко розповіла про формування комунікативних компетенцій школярів на уроках світової літератури. Доповідь педагога активізувала присутніх до обговорення. З.З.Крученюк зауважила, що читання творів класиків літератури збагачує лексичний запас учнів, їх мовлення та духовний світ. У рамках практичної частини методоб’єднання учасники мали змогу побувати на уроці позакласного читання  вчителя М.П.Хрипливої з теми «Людські цінності» у творчості А.П.Чехова  та відвідати позакласний захід про звитягу українських героїв, підготовлений даним учителем із учнями школи. Артистизм та щирість виконання школярами художньо- мистецької програми  глибоко вразили глядачів дійства. 

Переглядів: 369 | Додав: Адміністратор | Дата: 19.02.2014

Copyright MyCorp © 2024