Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 12:38

Головна » 2014 » Лютий » 07

У Бродівській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 відбулось засідання районного методичного об'єднання вчителів української мови та літератури «Компетентнісний підхід до формування успішної особистості школяра». Гаслом, під яким проходило засідання, стали слова Григорія Сковороди: «Від природи в людині закладені великі творчі можливості, і потрібно тільки створювати умови для їх розвитку». Розпочався семінар екскурсією у музей школи. Про розвиток професійної компетентності педагога під час теоретичної частини розповіла учасникам засідання методист РМК Л.В.Заяць. Далі члени методичного об'єднання відвідали уроки української літератури у 10 класі «Карпатські Ромео і Джульєта, або Вічна таїна кохання (образи Іванка і Марічки у повісті «Тіні забутих предків» М.Коцюбинського. Осмислення філософських категорій життя і смерті)» (вч. А.В. Шуст) та у 7 класі «Ліна Костенко. Коротко про письменницю. «Чайка на крижині», «Крила». Духовне багатство – найбільший скарб» (вч. З.Я. Матіяш). Продовжили семінар методичні посиденьки, на яких вчителі О.С.Мазур та М.В.Попеско провели тренінг з впровадження компетентнісної освіти, а вчитель української мови та літератури, заступник директора школи І.Л.Ковальчук запропонувала увазі присутніх фільм, створений учнями школи в рамках  проекту «Т.Шевченко і наш край». Підвела підсумки семінару завідувач РМК Н.В.Антоненко.  





У Маркопільській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося засідання Підкамінського міжшкільного методичного об’єднання вчителів математики «Диференційоване навчання на уроках математики». Розпочала семінар методист районного методичного кабінету Шелест Л.С., яка наголосила, що у зв’язку із провадженням новиго Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, рівнева диференціація навчання є запорукою розвитку дітей з різними здібностями та інтересами. Про принципи та форми реалізації рівневої диференціації навчання на уроках математики у теоретичній частині розповіла вчитель Маркопільської ЗОШ  І-ІІІ ступенів Вовк Г.І. Також члени методоб’єднання відвідали та обговорили  відкритий урок математики у 5 класі «Звичайні дроби», який провела вчитель математики Маркопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кушнір Г.М.

Переглядів: 361 | Додав: Адміністратор | Дата: 07.02.2014

У Бродівській гімназії імені Івана Труша відбулося засідання творчої групи вчителів історії району, на якому розглядалося питання реалізації Державного стандарту базової та повної загальної освіти галузі «Суспільствознавство», формування самоідентичності та почуття власної гідності через інформаційно-методичну та організаційно-методичну функції навчального процесу. Піднімалися питання принципів  історизму, об'єктивності через аналіз досвіду кожного конкретного етапу історії, кожного покоління та життя окремої особи. З питанням «Стандарт освіти як система основних показників, що є складовими державної норми освіченості» ознайомила методист РМК Сірко Л.В. Формування самоідентичності та почуття власної гідності через призму аналізу творів М.Костомарова, Г.Кониського, Д.Бантина-Каменського, В.Шендеровського розглянув вчитель історії Берлинської ЗОШ І- ІІІ ст. Коцюк М.Є. Логічний наголос було зроблено на тому, що українець – це господар, хлібороб з одвічним потягом до землі з одного боку і жадобою свободи – з другого… За новою програмою у 5 класі   зроблено аналіз уроку «Українці в революції», який провів учитель-методист  Кметь В.Б. В обговоренні взяли участь вчителі історії  Суховільської ЗОШ І-ІІІ ст. та   Бродівської ЗОШ І- ІІІ ст. №4  Романич М.В. і Голобородько І. Д., заступник директора Бродівської гімназії імені Івана Труша Демидчук О.А. Будив і національні почуття щойно створений  вірш «Кобзареве слово», який на завершення прочитав М.Є.Коцюк. 


У Гаївській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося міжшкільне методичне об’єднання вчителів початкових класів «Активні та інтерактивні методи навчання».  Із технологіями інтерактивного навчання ознайомила присутніх вчитель початкових класів Ковальчук В.П.  Досвідом щодо використання інтерактивних технологій поділилася Чижик Н.М., вчитель початкових класів Гаївської ЗОШ І-ІІ ст. Члени методичного об’єднання відвідали відкритий урок з математики у 4 класі  «Шестицифрові числа: нумерація та дії над ними» з використанням інтерактивних методів та прийомів, проведений Чижик Н.М.




 

Переглядів: 327 | Додав: Адміністратор | Дата: 07.02.2014

Відбулося засідання ради методичного кабінету, під час якого розглянуто наступні питання: 

  1. Про схвалення досвіду роботи музичного керівника ДНЗ №7 м. Броди Зільберг Галини Богданівни з проблеми "Формування хореографічної компетенції дітей дошкільного віку у музичній діяльності". 
  2. Про схвалення досвіду роботи керівника гуртка Бродівського районного центру науково-технічної творчості учнівської молоді  Матвєєвої Ірини Михайлівни з проблеми "Формування  творчої особистості на заняттях гуртка". 
  3. Про розгляд, схвалення та рекомендація до друку навчально-методичних посібників.

Переглядів: 344 | Додав: Адміністратор | Дата: 07.02.2014

Copyright MyCorp © 2024