Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 16.05.2024, 20:42

Головна » 2013 » Грудень » 13

В рамках  Комплексної програми профілактики і запобігання поширенню пияцтва та алкоголізму серед населення Львівської області проведені превентивно-просвітницькі лекції у Бродівській гімназії імені Івана Труша, СЗОШ І-ІІІст.№2, Бродівській ЗОШ І-ІІІст.№3, Бродівській ЗОШ І-ІІІст. №4, Наквашанській та Суховільській ЗОШ І-ІІІст. керівником Руху "За тверезість життя" УГКЦ, отцем церкви Преображення Господнього Дублянського деканату, керівником реабілітаційного центру "Знамення", лікарем- психотерапевтом Дмитром Польовим. Слухачами заходів стали старшокласники, педагогічні працівники та керівники  вищеназваних навчальних закладів. В ході занять піднесені значущі проблеми: "Чому втрачається контроль над життям?" та дані рекомендації виходу із кризових ситуацій. 

Переглядів: 365 | Додав: Адміністратор | Дата: 13.12.2013

У Паликоровівському НВК відбувся семінар-практикум керівників шкіл І-ІІ ступенів з проблеми "Створення, комплектування та організація діяльності НВК". За давнім українським звичаєм гостей зустрічали  хлібом-сіллю, щирим словом і теплою посмішкою. Дирекція школи зуміла створити належні умови для проведення заходу і подарувати гарний настрій, який не покидав гостей упродовж усього дня. План роботи семінару був насиченим. Його робота розпочалася із вступного слова завідувача РМК Антоненко Н.В., яка  окреслила план семінару і наголосила на важливості створення навчально-виховних комплексів як оптимального шляху збереження мережі навчальних закладів та охоплення дітей різного віку дошкільною освітою. Презентуючи навчальний заклад, директор Паликоровівського НВК Швед Є.В. поділився досвідом роботи, дав корисні поради, настанови керівникам щодо створення, комплектування та організації діяльності НВК. 





З теоретичним підґрунтям проблеми "Специфіка роботи з дітьми, охопленими різними формами здобуття дошкільної освіти" присутніх ознайомила методист РМК Ткачик О.В., акцентуючи увагу керівників шкіл на формах залучення дітей,  які не відвідують дошкільні навчальні заклади, дошкільною освітою. Теоретичний блок семінару-практикуму містив також презентації з досвіду роботи директорів НВК щодо особливостей створення розвивального життєвого простору для дітей дошкільного віку в умовах загальноосвітньої школи. Зокрема, директор Голосковицького НВК Хрипливий В.Ю. розповів про розвивальні осередки групової кімнати дошкільнят, директор Дуб’євського НВК Бай М.М. ознайомила з організацією роботи дошкільної групи з короткотривалим перебуванням дітей у НВК, а вихователь Станіславчицького НВК Кметь О.Б. зупинилася на перевагах дошкільної освіти. Цікавою для учасників семінару став огляд розвивального середовища дошкільної групи Паликоровівського НВК та перегляд практичного заняття "Андріївські вечорниці", підготовленого вихователем Савченко Н.О. В рамках семінару проведено і практичне заняття у формі методичних посиденьок "Талант і творчість – на першу парту". Теоретична і практична частини семінару допомогли керівникам загальноосвітніх закладів І-ІІ ступенів поповнити свій досвід новими ідеями, збагатитися цікавими формами роботи з педагогічними колективом. Підводячи підсумки методичного заходу, завідувач РМК Антоненко Н.В. підкреслила, що повноцінне здійснення завдань розвитку,  навчання і виховання дошкільників значною мірою  визначається  налагодженням  взаємодії дітей і дорослих.





 

Переглядів: 374 | Додав: Адміністратор | Дата: 13.12.2013

Copyright MyCorp © 2024