Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 16.05.2024, 21:44

Головна » 2013 » Грудень » 03

В.О. Сухомлинський писав, що кожна дитина по-своєму талановита, має схильність до творчості. Але бажання творити треба постійно стимулювати, відшукуючи методи, прийоми та форми роботи, які й сприяли розвитку пізнавальної активності дітей. З метою організації активного дозвілля учнів у навчальних закладах відбувся районний семінар-практикум «Гра як один із шляхів всебічного розвитку молодших школярів» на базі Бродівського центру дитячої та юнацької творчості. Учасниками заходу були  педагоги-організатори загальноосвітніх навчальних закладів району. У ході семінару учасники мали можливість ознайомитись з методикою проведення інтелектуально-розвивальних ігор «БУМ (Будьмо усі молодці!)» та «Сходинки до успіху», які презентували педагоги-організатори Конюшківської ЗОШ І-ІІ ст. і Бродівської ЗОШ І ст. №1 Дудич І.А.  та  Опальчук С.В. Виховники дізналися секрети успішного проведення ігрових програм. Особливо цікавим та пізнавальним було практичне заняття в інтерактивній формі: робота в групах «Олівець-малювець», «Поети», «Чомучки», «Палац задач», «АБВГдейка», «Весела ігротека». У ході практичної частини педагогам-організаторам представлено різноманітні форми дозвілля школярів, які сприяють розкриттю лідерських якостей особистості та розвитку творчих здібностей учнів. Підсумовуючи семінарське заняття, завідувач РМК Антоненко Н.В. зазначила, що  гра – шлях до пізнання дитиною своїх потенційних можливостей, здібностей, саме тому дитячі ігри є важливим засобом самовиховання. У жодній іншій діяльності дитина не проявляє стільки наполегливості, цілеспрямованості, невтомності, як у грі.






***
Розміщуємо для ознайомлення результати ІІ етапу конкурсу ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді ім.Т.Г.Шевченка: 5 клас, 6 клас, 7 клас, 8 клас9 клас, 10 клас, 11 клас.

***

На базі Корсівської ЗОШ І-ІІ ст. відбулось засідання вчителів української мови та літератури Лешнівського освітнього округу «Використання комп’ютерних технологій на уроках як засіб стимулювання інтересу до вивчення української мови та літератури». Метою засідання було розкрити особливості роботи словесників з використання комп’ютерних технологій. Про можливості застосування комп’ютерних технологій на уроках та особливості такого навчання розповіла методист РМК Заяць Л.В., запропонувавши використовувати конструктори уроків, педагогічні програмні засоби, інформаційно-довідкову систему Інтернету тощо. Учасники засідання мали можливість відвідати урок української літератури, проведений вчителем Баглай Н.Я., «С.Черкасенко «Маленький горбань». Образ Павлика – душевно красивого, щедрого хлопчика». Усі члени методоб’єднання взяли активну участь в обговоренні уроку та ділились власними методичними знахідками з питання, що обговорювалось.




***

У Лучківській ЗОШ І-ІІ ст. відбулося методичне об’єднання вчителів фізики Ясенівського освітнього округу «Підвищення ефективності навчання фізики в основній школі через використання мультимедійних технологій». Вчитель фізики Лучківської ЗОШ І-ІІ ст. Лесюк Г.В. ознайомила присутніх із можливостями застосування ІКТ на уроках. Вона зазначила, що це  допомога вчителю та учням у експериментально-дослідницькій діяльності, зокрема обробка учнями експериментальних даних з допомогою комп’ютера,  у проведенні лабораторних робіт, тестів, це і мультимедійний супровід пояснення нового матеріалу (презентації, аудіо-, відеозаписи реальних лекцій, навчальні відеоролики, комп’ютерні моделі фізичних експериментів). Лесюк Г.В. продемонструвала присутнім і практичне застосування інформаційних технологій та комп’ютерних програмних засобів навчання на відкритому році з фізики у 9 класі «Електричний струм. Закон Ома. Опір провідника». Цікавим фрагментом уроку було завдання вчителя для учнів «Фізика навколо нас», що стало основою практичної самостійної роботи для учасників засідання. Методист методичного кабінету Шелест Л.С. звернула увагу вчителів на санітарно-гігієнічні вимоги використання комп’ютера у навчально-виховному процесі та їх дотримання. 

Переглядів: 345 | Додав: Адміністратор | Дата: 03.12.2013

Copyright MyCorp © 2024