Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 16.05.2024, 23:47

Головна » 2013 » Листопад » 22

У Бродівській СЗОШ І-ІІІ ст. №2 з вивчення англійської мови з 1 класу відбувся семінар-практикум «Сучасні методи викладання англійської мови у початковій школі» за участю представника видавництва Пірсон-Лонгман у західному регіоні, методиста-консультанта з навчальної літератури Ольги Ярської, котра охарактеризувала присутнім чотири ключові методики викладання іноземної мови на початковому етапі. Велику увагу було приділено  частій зміні форм діяльності під час уроку, а саме: чергуванню римівок,  пісень, зарядки, чантів, віршів, імітаційних вправ, озвучуванню дітьми ролей у різних діалогах, перегляду мультфільмів, застосуванню комп’ютерних ігор з метою вивчення алфавіту, різних лексичних одиниць, як в усній, так і в письмовій формі. Ольга Ярська наочно продемонструвала учителям англійської мови методику проведення ігор, вправ та проектних робіт, які будуть корисними у практичній діяльності. Всі учасники семінару-практикуму одержали сертифікати та методичну літературу.



Переглядів: 308 | Додав: Адміністратор | Дата: 22.11.2013

         На базі Суховільської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся районний семінар-практикум заступників директорів шкіл з виховної роботи та класних керівників «Формування компетентної особистості через використання методів екологічного виховання». Детальніше...





В рамках відзначення Всесвітнього Дня дитини у Бродівському районному центрі дитячої та юнацької творчості  відбувся зональний семінар працівників  позашкільної освіти «Засоби активізації пізнавальної діяльності в процесі ознайомлення дітей дошкільного віку з природою». До уваги учасників семінару була представлена робота гуртків студіїї раннього естетичного розвитку дитини «Перлинки» з напрямів:

  • основи мовлення  -  «Золотокоса осінь крокує по землі» (керівник Павлюк Н.В);
  • основи математики – «Удосконалення та закріплення набутих знань: лічба в межах 10, порівняння груп предметів» (керівник Музиченко Л.І.);
  • основи малюнку – «Сюжетні аплікаційні композиції з рослинних форм» (керівник Притульська З.Я.);
  • музичне заняття – «Лісова пригода» (керівник Лаврін І.Р.);
  • основи хореографії – «Ознайомлення з початковими елементами імітаційних рухів» (керівник Дутчак І.Й.);
  • шахи і малюки – «Ходи фігур. Взяття фігур» (керівник Мартинець Р.І.).

Під час обміну думками за круглим столом директор Бродівського ЦДЮТ Смаль Н.В. відмітила, що основним завданням студії є робота з дітьми 4-6 років, які не відвідують дошкільні навчальні заклади, виявлення та розвиток творчих здібностей дошкільнят, їх адаптація у дитячому колективі та психологічна підготовка до навчання у школі. Підсумовуючи роботу семінару, методист РМК Ткачик О.В. звернула увагу педагогів на необхідність створення для кожної дитини рівних можливостей щодо здобуття дошкільної освіти.





У Боратинській ЗОШ І-ІІ ст. проведено спільне засідання  методичного об’єднання  вчителів фізики та методичного об’єднання вчителів математики Ясенівського освітнього округу «Формування креативного мислення на уроках фізики, математики та позакласних заняттях». Відкриті уроки у 7 класі з фізики «Сила тертя» та з математики  «Найпростіші  геометричні фігури та їх властивості» провела Терещук Іванна Євгенівна.  Учасники засідання мали змогу взяти участь у практикумі «Розв’язування логічних задач на уроках математики».




Переглядів: 337 | Додав: Адміністратор | Дата: 22.11.2013

У Бродівській ЗОШ І-ІІІ ст. №3 проведено відкриті уроки для молодих вчителів початкових класів шкіл району. Досвідчений вчитель-методист Кулакова Л.Ф. на уроці природознавства у 2 класі, розкриваючи тему «Як розмножуються рослини», майстерно застосувала активні та інтерактивні методи навчання, елементи проблемного навчання,  вміло поєднала інформаційно-комунікаційні технології з дослідницькою та практичною діяльністю учнів. Також досвідом із молодими педагогами поділилася вчитель вищої категорії Олійник Г.Г. На уроці української мови в 3 класі  вона практично продемонструвала як раціонально та ефективно застосовувати методи та організаційні форми роботи, як використовувати суб’єктивний досвід учня, оптимально розподіляти завдання, організовувати роботу в групах. За круглим столом методист РМК Кирик І.Є. та заступник директора з навчально-виховної роботи Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Ключинська О.В. обговорили разом з молодими вчителями труднощі впровадження нових Державних стандартів та нових навчальних програм у 1 та 2 класі, надали індивідуальні консультації з питань організації навчально-виховного процесу в початкових класах.





На базі Станіславчицького НВК відбулося засідання Бродівського міжшкільного методичного об’єднання вчителів математики «Організованість, спрямованість та результативність сучасного уроку як засобу розвитку особистості». Члени методичного об’єднання відвідали відкритий урок «Додавання та віднімання многочленів», який провела Диня С.І. За круглим столом у ході дискусії «Раціональне застосування методів навчання», учасники визначили, як з методів (словесні, наочні, практичні, репродуктивні, проблемно-пошукові, індуктивні, дедуктивні, продуктивні, методи самостійної роботи) є найбільш результативними для застосування на уроках математики у 5-9 класах, напрацювали методичні рекомендації. Методист РМК Шелест Л.С. докладно проаналізувала урок, підвела підсумки засідання методичного об'єднання.




Переглядів: 335 | Додав: Адміністратор | Дата: 22.11.2013

Copyright MyCorp © 2024