Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 16.05.2024, 08:32

Головна » 2013 » Березень » 22
У Бродівській гімназії  ім. Івана Труша проведено районний семінар-практикум керівників шкіл І-ІІІ ступенів з проблеми "Профільне навчання як стратегія рівного доступу до якісної  освіти". Мета заходу - вдосконалення управлінської майстерності керівників шкіл з питань допрофільної підготовки  та профільного навчання учнів. Відкрила семінар завідувач  РМК Антоненко Н.В., яка наголосила на актуальності та важливості даної проблеми. Семінарське заняття складалося з двох блоків: теоретичного та практичного. Під час теоретичного блоку семінару виступили методисти РМК Шушкевич Н.Д. та Островська М.Й., які розповіли про організацію профільного навчання в старшій школі та результати моніторингового дослідження стану реалізації Концепції профільного навчання в 10-11 класах. Креативний підхід до організації профільного навчання керівники шкіл мали змогу проявити, працюючи у творчих групах та обговорюючи умови реалізації, алгоритм та управлінські дії керівника щодо впровадження допрофільного та профільного навчання, перспективи з реалізації моделі профільного навчання. Практичний блок семінару передбачав відвідування уроків у профільних групах, які провели досвідчені педагоги Дудчак Г.М.,Демчинська Г.О., Авдєєнко Т.П., Булишин Б.П., Гаврікова Н.В., Вороняк Г.Я., Грицаїшин Н.І., Паськів І.В., Папіжанська Н.П., Михайльчук Л.М. Учасників круглого столу "Реалії профільного навчання як сходинки до професійної освіти" із сьогоденням Бродівської гімназії ім. Івана Труша ознайомила директор школи Присяжнюк Н.М. Цікавим був діалог  директорів шкіл, методистів РМК з гімназистами-старшокласниками та їх наставниками. Директор Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст. Вовчаста Г.І. запропонувала програмно-цільовий проект "Освітній округ як нова модель профільного навчання", а директор Бродівської  ЗОШ І-ІІІ ст. №4  Сидорчук Л.П. поділилась досвідом щодо впровадження  профільного навчання у школі, якою керує. Привернула  увагу учасників семінару презентація електронної версії видання серії "Бібліотечка Бродівської  гімназії ім. Івана Труша "Профільне навчання: здобутки і досвід, труднощі і помилки, погляд у завтра і сподівання", яку прокоментували практичний психолог Корчак О.Є, заступник директора з навчально-виховної роботи Демидчук О.А. та директор даного навчального закладу Присяжнюк Н.М. Підсумки семінару підвела завідувач РМК Антоненко Н.В.




Переглядів: 328 | Додав: Адміністратор | Дата: 22.03.2013

           У ДНЗ №9 "Пролісок" м. Броди проведено педагогічні читання за В.Сухомлинським "Пізнавати світ розумом і серцем", учасниками якого були вихователі-методисти та вихователі  дошкільних навчальних закладів району.
       
          Вчителів початкових класів у стінах Дуб'євського НВК гостинно вітали на засіданні міжшкільного методичного об'єднання з  теми "Спеціфіка викладання математики у 1 класі за нововю навчальною програмою". Вчитель Джек О.В. підготувала та провела урок математики у 1 класі, на якому першокласники показали глибокі знання, вміння застосовувати їх у практичній діяльності, навичики роботи в групах. На відкритому уроці також побували вихователі дошкільної групи НВК. Бай Марія Миронівна з допомогою мультимедійної презентації ознайомила присутніх з вимогами нової навчальної програми щодо методики роботи над задачами в початкових класах та  моделюванням як одним із способів розв'язування задач. Долинюк С.Є. провела майстер-клас "Задачі з логічним навантаженням в курсі математики 1-4 класів" з елементами тренінгу, де окрім теорії ознайомила колег із власним досвідом роботи над логічними задачами на уроках. Вчителям нелегко і цікаво  виявилось розв'язувати логічні задачі та завдання, які запропонувала Стефанія Євгенівна із збірників  завдань Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру".


Переглядів: 322 | Додав: Адміністратор | Дата: 22.03.2013

Відбулося засідання  методичної ради. Розглянуто наступні питання:

1. Результативність роботи методистів РМК, які атестуються у 2012-2013 навчальному році.

2. Про результативність роботи учителів, які претендують на відповідність раніше присвоєному педагогічному званню "учитель-методист".

3. Схвалення досвідів  роботи  вчителів, які претендують на присвоєння  педагогічного звання "старший учитель".

4. Розгляд, схвалення та рекомендація до друку навчально-методичних посібників.

 

На базі Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст.№4 проведено відкриті уроки для молодих вчителів початковихк класів у 1 класі Свиріпою Любою Андріївною та у 3 класі Гарасимчук Ганною Михайлівною. Вчителі, які мають вагомий досвід роботи, окрім уроків дали настанови молодим вчителям, зокрема зосередили увагу на особливостях впровадження нових навчальних програм.






Переглядів: 310 | Додав: Адміністратор | Дата: 22.03.2013

Copyright MyCorp © 2024