Відділ освіти Бродівської РДА
Меню сайту

ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ

ЛОІППО

САЙТИ ШКІЛ

САЙТИ ШКІЛ

ДОШКІЛЛЯ

Північне Поділля

Вітаю Вас, Гість · RSS 16.05.2024, 20:54

Головна » 2013 » Лютий » 26

У січні-лютому 2013 року проведено  ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних дисциплін. Здобуто  22  призових місця.

Призові місця здобули.... 


Переглядів: 587 | Додав: Адміністратор | Дата: 26.02.2013

У рамках проведення тижня рідної мови у Бродівському центрі дитячої та юнацької творчості відбулося засідання літературної світлиці «Його величність слово», присвячене Міжнародному дню рідної мови. Захід підготовлено та проведено районним методичним кабінетом відділу  освіти, молоді та спорту за сприяння голови Бродівської районної ради О.В.Шайдулліної. На засідання були запрошені творчі педагоги, учителі різних предметів, які шанують рідну мову, люблять творити, самі пишуть вірші чи прозу, вміють донести зміст та ідею твору через артистичне виконання. На свято завітали гості: О.В. Шайдулліна, голова районної ради; Г.Р.Петрусь, кореспондент газети «Голос відродження», член спілки журналістів України. Ведуча  літературної світлиці, методист РМК Л.В.Заяць, запросила педагогів до теплої та щирої розмови. Усі присутні були зачаровані красою українського слова, його багатогранністю і поетичністю та отримали задоволення від спілкування з колегами.





Переглядів: 328 | Додав: Адміністратор | Дата: 26.02.2013

На базі Бродівського центру дитячої та юнацької творчості проведено спільне засідання методичного об'єднання  методистів позашкільних навчальних закладів Бродівського сектору та районне методичне об’єднання педагогів-організаторів "Режисура дитячих свят". Директор ЦДЮТ Н.В.Смаль ознайомила присутніх з досвідом організації та проведення дитячих свят, керівник театрального гуртка М.Я.Радзівіл говорила про роль режисера у проведенні шкільних дійств. Практичні поради щодо оформлення сцени, підбір музичного оформлення культурно-масових заходів дали художник-оформлювач В.В.Нечипоренко та керівник гуртка В.М.Антонів. Під час практичної частини засідання педагоги-організатори району інсценізували на сучасний лад казки "Рукавичка" і "Ріпка". Досвід організації та проведення дитячих свят переймали заступник директора Радехівської школи мистецтв С.М.Єрмілова, директор Олеського Будинку дитячої та юнацької творчості Т.В.Демчук, керівник драматичного гуртка Буського Будинку дитячої та юнацької творчості М.М.Камінська. Учасники спільного засідання відзначили належний рівень підготовки і проведення заходу.




 

У Маркопільській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося засідання методичного об’єднання вчителів історії та правознавства Підкамінського округу. Розглянуто питання краєзнавчої роботи педагогів, відвідано шкільний краєзнавчий  музей. Вчителем історії місцевої школи Л.І.Михалюк проведено урок в 11 класі "Опозиційний рух в Україні у 70-80 рр. ХХ ст.".

Переглядів: 342 | Додав: Адміністратор | Дата: 26.02.2013

У Пониквянській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося районне методичне об’єднання вчителів української мови і літератури «Упровадження компетентнісного підходу до навчання». Мета засідання – підготовка компетентної особистості з високим рівнем розвитку, що ґрунтується на системі знань з української мови та літератури через застосування пізнавальних завдань. Перед учасниками методичного об’єднання виступила методист РМК Л.В.Заяць, розповівши про особливості компетентної спрямованості мовної та літературної освіти, а також про новий вид письмової роботи «фанфіки» як альтернативу домашньому твору. Про розвиток компетентності учнів за допомогою використання пізнавальних завдань на уроках української мови та літератури розповіла Г.А.Дзьоба, вчитель української мови та літератури місцевої школи. Учасники засідання мали можливість відвідати уроки української літератури «Емма Андієвська. Українська письменниця і художниця, що живе в Німеччині. Її казки-притчі. «Казка про яян». Прихований повчальний зміст твору» (проведений вчителем І.О.Козак) та урок української мови «Безсполучникове складне речення. Урок узагальнення і систематизації вивченого» (проведений учителем Г.А.Дзьобою).





У Суховільській  ЗОШ І-ІІІ ст. проведено районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів з проблеми "Психологізація навчально-виховного процесу". Розглядалися питання дотримання прав і свобод людини. Спираючись на звітні  доповіді Уповноважених з прав людини у Верховній раді України Н.Карпачової та В.Лутковської, методист РМК Л.В.Сірко звернула увагу практичних психологів та соціальних педагогів на актуальні проблеми сьогодення щодо прав людини. У своєму виступі представник Бродівського РЦСССДМ, психолог О.Ф.Кирик наголосила на важливості правовиховної роботи у навчальних закладах і запросила педагогів до співпраці. Практичним психологом Суховільської  ЗОШ І-ІІІ ст. В.І.Каритяком проведено заняття, під час якого розглядалися права і обов’язки людини і громадянина, особливий акцент зроблено на дотримання прав дитини та учня в  нашій державі.


Переглядів: 344 | Додав: Адміністратор | Дата: 26.02.2013

У Гаї-Дітковецькій ЗОШ І-ІІ ст. відбувся  районний семінар-практикум заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи "Шкільний методичний кабінет-центр удосконалення фахової майстерності педагогів". Відкрила семінар завідувач РМК Н.В. Антоненко.  З візитною карткою начального закладу виступив директор школи В.М.Ковальчук. Про шкільний методичний кабінет як осередок сприятливого інноваційного середовища у закладі освіти говорила у своєму виступі завідувач РМК Н.В.Антоненко,презентувавши модель організації роботи  шкільного методичного кабінету з підвищення фахової майстерності  вчителя. Заступник директора з навчально-виховної роботи даної школи Н.В.Вихрист поділилася досвідом реалізації змісту діяльності методичного кабінету школи. Учасники семінару-практикуму мали змогу ознайомитись із матеріалами методкабінету. Шестеро досвідчених вчителів цієї школи  продемонстрували педагогічну майстерність, проводячи уроки математики, читання, англійської мови, хімії, світової та української літератури. У практичній частині семінару заступники директорів шкіл з навчально-виховної роботи здійснили пошук ідей "Імпульс до творчості: Що?Де?Як?", склавши абетку форм методичної роботи; розробляли та презентували алгоритми їх проведення. Працюючи у групах, педагоги  мали змогу обмінятись досвідом організації підвищення рівня професійної компетентності педагогів. А на завершення усі присутні переглянули святковий вернісаж.




Переглядів: 530 | Додав: Адміністратор | Дата: 26.02.2013

Copyright MyCorp © 2024